Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » ROBO-puulaakin loppuhuipennus lähestyy

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

ROBO-puulaakin loppuhuipennus lähestyy

Kutsu.
Julkaistu: 10.01.2014 klo 09:29
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Perjantaina 17.1.2014 käydään lopullinen kilpailu seuraavasta ROBO-mestaruudesta. Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Etelä-Pohjanmaan lukioiden ja teknologiayritysten yhteistyönä käynnistetty toiminta, ROBO-puulaaki, on jälleen kerännyt suuren joukon lukiolaisia mittelemään tällä kertaa parhaasta robottijumpasta. Finaaliin ylsivät Lappajärven, Alavuden ja Lapuan lukiot. Viime toukokuussa kisattiin ensimmäisestä virallisesta ROBO-mestararuudesta. Voitto meni tuolloin Nurmon lukiolle, samoin vuosi sitten pidetyn pilottikilpailun voitto.

ROBO-puulaakin alkukarsinnat käytiin joulukuussa, jolloin tuomaristo kävi läpi lukiolaisten kuvaamat jumppavideot. Videoilla lukiolaiset ja heidän ohjelmoimansa robotit ohjasivat jumppahetken lukiolaisten itsensä valitsemalle kohderyhmälle. Arvioinnissa painotettiin robotin roolia ohjaajana. Lisäpisteitä toi esityksen mukaansatempaavuus sekä jumpan soveltuvuus valitulle kohderyhmälle.

– On hienoa nähdä jälleen, kuinka lukiolaiset ovat lähteneet innokkaasti mukaan ROBO-puulaakiin. Seitsemän huikean videon joukosta ei ollut helppo valita finalisteja. Lopputapahtumassa nähdään vielä finalistien live-esitykset ja päätetään lopullinen voittaja, kertoo tuomarina toimiva automaatiotekniikan opettaja Ismo Tupamäki SeAMK Tekniikasta.

Yhteistyöllä tekniikan alaa tutuksi

ROBO-puulaakin tarkoitus on tehdä tekniikan alaa tutuksi lukiolaisille. Seinäjoen ammattikorkeakoulu toimii linkkinä alan opiskeluun ja kummiyritykset puolestaan tutustuttavat lukiolaisia teknologia-alaan työympäristönä. Puulaakiin osallistuvat lukiolaiset kokoavat itse kummiyritystensä sponsoroimat robotit ja ohjelmoivat ne liikkumaan. Tavoitteena on saada toiminnasta vuotuinen kilpailu Etelä-Pohjanmaan lukioiden välillä, vaihtuvalla, lukiolaisia innostavalla teemalla.

Lapua-Ketjut Oy on yhdessä yritysten Hydroll Oy ja Metso Power kanssa Lapuan lukion kummiyrityksiä. Lapualla ROBO-puulaaki toiminta nähdään erittäin positiivisena ja yhteistyöhön ollaan tyytyväisiä.

– Nämä projektit oppilaitosten kanssa ovat tervetulleita ja toivottuja. Tämä ROBO-puulaaki antoi opiskelijoille realistisen näkemyksen tekniikan alan töistä ja robotiikan mahdollisuuksista käytännössä, sekä tietoa yrityksestämme. ROBO-puulaaki innostaa nuoria tekniikan pariin, uskoo tuotantopäällikkö Mika Mäki Lapua-Ketjut Oy:stä.

Tervetuloa seuraamaan finaalia

Tämän syksyn ROBO-puulaaki, ROBOGYM, huipentuu finaaliin perjantaina 17.1.2014 klo 14–15. Lopputapahtuma pidetään Seinäjoella Seinäjoen ammattikorkeakoululla, osoitteessa Kampusranta 11, Frami F, auditorio F209. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua paikan päälle.

 

Lisätietoja:

Annamari Kamppinen, SeAMK Tekniikka

puh. 040 680 7233, annamari.t.kamppinen@seamk.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs