Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Paikannusteknologia vauhdittaa paketin noutamista postista

Posti Group

Paikannusteknologia vauhdittaa paketin noutamista postista

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Posti Group

– postiin tuleva asiakas tunnistetaan älypuhelimen Posti-sovelluksella

Posti yhdistää tiettävästi ensimmäisenä maailmassa postipalveluihin iBeacon-sisäpaikannusteknologiaa. Asiakas saa sen avulla noudettua lähetyksensä entistä nopeammin. Nopeus perustuu asiakkaan älypuhelimen Posti-sovelluksen tunnistamiseen asiakkaan tullessa postiin. Odottavat lähetykset noudetaan valmiiksi, ja ne saa mukaan muitta mutkitta.

Asiakkaat pääsevät käyttämään uudenlaista pikanoutoa viidessä postissa Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Turussa. Ensimmäisessä vaiheessa pikanouto-ominaisuus toimii Android-käyttöliittymillä.

– Paikannusteknologia herättää asiakkaan Posti-sovelluksen eloon ja tuo uutta twistiä postiasiointiin. Tahdomme panostaa noutamisen asiakaskokemukseen, sillä pakettien noutaminen on yleisin syy asioida postissa. Posti-sovelluksella on jo 400 000 latausta. Sovellus auttaa arjen sujumista muun muassa ennakoimalla paketin saapumisajan. Nyt se mahdollistaa myös uudenlaisen pikanoudon, verkostojohtaja Anna Lehtonen Postista kertoo.

Yhä monipuolisempia tapoja vastaanottaa verkkokauppatilauksia

Posti tukee verkkokauppaa kehittämällä entistä helpompia tapoja vastaanottaa lähetyksiä. Paikannusteknologian käytöstä kerätään kokemusta posteissa seuraavan puolen vuoden ajan.

iBeacon on Applen vuonna 2013 julkaisema teknologia. Postin kumppani pilotissa on ICT-ratkaisuja kehittävä CGI.

– Tämä on Suomen ensimmäisiä toteutuksia, jossa iBeacon näkyy kuluttajille asti. Uskon, että jo muutaman vuoden päästä käytämme näitä sovelluksia niin arkisesti, ettemme enää edes muista, mikä teknologia siellä taustalla pyörii, ennustaa CGI:n johtava kaupan alan konsultti Petri Anttila.

Digitaalisia palveluja lisäämällä Posti helpottaa ajasta ja paikasta riippumatonta asiointia, Postin verkkopalvelussa voi jo esimerkiksi maksaa paketin postimaksun. Posti on saavuttanut ylivertaisen asiakaskokemuksen pakettien vastaanottamisessa Postin pakettiautomaateilla, joita kiitetään helppoudesta, nopeudesta ja saavutettavuudesta. Postin palvelupisteverkoston uudistus tuo useat postit niin ikään kauppojen ja kioskien yhteyteen, jolloin postipalveluita saa entistä laajemmin aukioloajoin niin arki-iltaisin kuin viikonloppuisin.

Näin pikanouto toimii:

Kun asiakas on aktivoinut Posti-sovelluksessa pikanouto-ominaisuuden, hänen tulostaan postiin saadaan tieto kassalle. Asiakkaan Posti-sovellus kysyy, onko hän noutamassa lähetystä, ja lähetys haetaan valmiiksi pikanoutotiskille. Asiakas saa lähetyksen mukaansa ilman ylimääräistä kuittausta, sillä hän on tunnistautunut jo ottaessaan käyttöön Posti-sovelluksen.

Paikannusteknologia sisältää tilaan asennettavat tukiasemat ja protokollan, jonka avulla järjestelmää voi käyttää mobiililaitteiden kanssa kommunikoimiseen, tunnistautumiseen ja sisätiloissa navigointiin. iBeacon käyttää langattomaan yhteyteen Bluetooth-teknologiaa, joten se on älypuhelimissa helposti käytettävissä.

Posti-sovelluksella paikannusteknologiaa hyödyntävät postit:

Helsinki, Pääposti, os. Elielinaukio 2F, 00100 HELSINKI

Helsinki, posti, K-citymarket Malmi, os. Malminkaari 19, 00700 HELSINKI, palvelu käytössä 8.4. alkaen

Espoo, posti, K-citymarket Sello, os. Leppävaarankatu 3, 02600 ESPOO, palvelu käytössä 7.4. alkaen

Turku, posti keskusta, os. Eerikinkatu 19, 20100 TURKU

Tampere, posti keskusta, os. Tullikatu 6, 33100 TAMPERE

 

Lisätietoa medialle:

Posti MediaDesk, puh. 020 452 3366 (arkisin klo 9-16.30)

 

CGI Suomi, Petri Anttila, johtava konsultti, vähittäiskaupan palvelut, puh. 040 1820 759,
petri.anttila@cgi.com
& Esa Luoto, viestintäpäällikkö, puh. 050 380 5601, esa.luoto@cgi.com

 

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs