Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Orange Moldova laajentaa verkkoaan 3G:hen ja tulevaisuuden teknologioiden vaatimuksiin Tellabsin avulla

Tellabs Oy

Orange Moldova laajentaa verkkoaan 3G:hen ja tulevaisuuden teknologioiden vaatimuksiin Tellabsin avulla

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2011 klo 11:05
Julkaisija: Tellabs Oy

Tellabsin datatuotevalikoima parantaa Orange Moldovan dataliikenteen IP/Ethernet-toiminnallisuutta

Euroopan trendien mukaisesti mobiilidatapalvelut kasvavat myös Moldovassa räjähdysmäisesti. Moldovalaiset haluavat pitää yhteyttä perheisiinsä ja ystäviinsä monipuolisesti eri viestintävälineiden avulla – ei ainoastaan perinteisin puheluin. Tämä käyttäjätarve asettaa haasteita paikallisten operaattoreiden mobiiliverkoille.

Orange Moldova, Moldovan suurin mobiilioperaattori 65 %:n markkinaosuudella, palvelee yli 2 miljoonaa asiakasta. Orange Moldova vastaa mobiilidatahaasteeseen laajentamalla nykyistä mobiililiikenteen siirtoverkkoa, joka pohjautuu Suomessa kehitetylle Tellabs® 8600 Managed Edge System -järjestelmälle. Palveluntarjoaja laajentaa verkkoa Tellabs® 8609 Access Switch -verkkoelementeillä, jotka toimivat 2G- ja 3G-verkkojen ääni- ja dataliikenteen siirrossa.

Huomattava kapasiteetti ja liitäntöjen tiheys edullisesti

Kasvaviin kapasiteettitarpeisiin vastaa uusi Tellabs 8609 -kytkin, joka tarjoaa merkittävästi enemmän kytkentä- ja reititinkapasiteettia kustannustehokkaasti.

Pienikokoinen Tellabs 8609 -kytkin, joka on ainoastaan 1RU:n kokoinen, sopii erinomaisesti palveluntarjoajan mobiiliverkon tukiasema- ja aggregointipisteisiin. Verkkoelementti on kehitetty markkinajohtaja Tellabs 8600 –järjestelmän mukaisesti monipalveluratkaisuksi mobiililiikenteen siirtoverkkoon. Tellabs 8609 tarjoaa erinomaiset Ethernet-kytkentätoiminnallisuudet, kattavan liitäntävalikoiman sekä merkittävän tiheyden nykyisiin 3G-verkkoihin ja tulevaisuuden teknologioihin.

“Uusi Tellabs 8609 -kytkin on kustannustehokas Ethernet-ratkaisu, joka tarjoaa erinomaisen tiheyden. Se täydentää loistavasti Orange Moldovan nykyistä mobiililiikenteen siirtoverkkoratkaisua”, sanoo Veaceslav Roman, teknologiajohtaja, Orange Moldova. “Tellabs 8000 intelligent network manager -verkonhallintajärjestelmä yhdistettynä Tellabs 8600 -järjestelmään tarjoaa erittäin kilpailukykyisen kokonaisratkaisun mobiililiikenteen siirtotarpeisiimme.”

“Tellabs 8600 –järjestelmä auttaa Orange Moldovaa selättämään kapasiteettihaasteen ja päivittämään mobiiliverkon 3G:hen ja tulevaisuuden teknologioiden haasteisiin”, sanoo Markku Ellilä, Tellabs Oy:n toimitusjohtaja. “Lisäksi Tellabs 8609 -kytkimen merkittävä tiheys ja Tellabs 8600 -verkkoelementtien energiatehokkuus auttavat Orange Moldovaa vähentämään käyttökustannuksia.”

Koko ratkaisu yhden verkonhallintajärjestelmän alla

Orange Moldova lisää uudet Tellabs 8609 -kytkimet osaksi verkkoratkaisuaan helposti Suomessa kehitetyn Tellabs® 8000 Intelligent Network Manager (INM) -verkonhallintajärjestelmän avulla. Järjestelmä hallinnoi palveluntarjoajan koko mobiililiikenteen siirtoverkkoa.

Tellabs 8000 INM parantaa operatiivista tehokkuutta nopeuttamalla uusien palvelujen ja päivitysten käyttöönottoa automatisoitujen prosessien ja työkalujen avulla. Graafisen käyttöliittymän ansiosta verkonhallintajärjestelmä on erittäin helppokäyttöinen. Lisäksi Orange Moldova voi testata verkon ja sen palvelut etukäteen ennen palvelujen käyttöönottoa joustavan testaustyökalun ansiosta. Räätälöity raportointitoiminnallisuus auttaa palveluntarjoajaa havaitsemaan verkosta mahdolliset ongelmakohdat ennen kuin ne aiheuttavat käyttökatkoksia asiakkaille.

 

Orange Moldova

Orange Moldova on osa France Telecom –ryhmää, maailman johtavaa tietoliikennepalvelujen tarjoajaa, jonka pääkonttori on Pariisissa Ranskassa. Moldovassa yhtiön toiminta aloitettiin lokakuussa 1998 nimellä VOXTEL. Nimi vaihdettiin Orangeksi 27.4.2007.

Orange Moldova on maan johtava mobiilioperaattori, jolla on yli 2 milj. asiakasta ja joka työllistää yli 1000 henkilöä.

Yhtiö omistaa maan suurimman GSM-verkon, joka kattaa 99,5 % väestöstä ja 99 % maa-alueesta. EDGE-teknologia on saatavilla koko maassa.

Orange Moldova on maan ainoa operaattori, jolla on nopein internet 3G+ -verkko, jonka kapasiteetti on 42 Mbps. Nykyään palvelua käyttää noin 80,0000 asiakasta, jotka muodostavat maan suurimman langattoman 3G-verkon käyttäjäkunnan.

Kolmannen sukupolven palvelut (mobiili-internet, videopuhelut, mobiili-tv, jne.) ovat saatavilla yli 1143 paikkakunnalla, mikä kattaa 91 % koko väestöstä.

Kansainvälisellä tasolla Orange Moldova oli ensimmäinen yhtiö, joka lanseerasi HD Voice –toiminnon matkapuhelimiiin. Projekti julkistettiin 9.9.2009, ja vuonna 2010 France Telecom –ryhmä palkittiin siitä GSM Global Awards World Congressissa Barcelonassa. Toukokuussa 2011 Orange Moldova oli ensimmäinen, joka lanseerasi Yield Zone –palvelun, jolla voivat tarjota merkittäviä alennuksia prepay-asiakkailleen.

Orange Moldova sai vuonna 2011 neljä ISO-sertifikaattia: 9001, 14001, 27001 ja OHSAS 18001.

Orange Moldova ja sen Orange Foundation on mukana useissa sosiaalisen vastuun ohjelmissa ja tukee myös urheilua kuten kansallista olympiakomiteaa ja Moldovan jalkapalloliittoa (The Moldova Football Federation FMF) muutamia mainitaksemme. Orange Moldova on sponsoroinut myös Eurovisionin kansallista areenaa viimeisten 5 vuoden ajan. Lisätietoja saat sivuilta www.orange.md.

 

Tellabs auttaa asiakkaita menestymään luomalla uutta mobiili-internetissä. Siksi 43 maailman 50 suurimmasta tietoliikenneoperaattorista on valinnut mobile-, optical-, business- ja services-ratkaisumme. Autamme asiakkaitamme tuomalla lisää liikevaihtoa, vähentämällä kustannuksia ja optimoimalla verkkoratkaisuja. Tellabs (Nasdaq: TLAB) on osa NASDAQ Global Select Market ja Ocean Tomo 300™ Patent -indeksiä. Lisäksi Tellabs on listattu S&P 500:ssa sekä useissa yhteiskuntavastuuindekseissä kuten mm. Maplecroft Climate Innovation Index, FTSE4Good- ja eight KLD -indeksit. Tellabs Oy:llä on Suomessa noin 500 työntekijää ja toimipisteet Espoossa ja Oulussa. Tellabsilla on ISO 9001:2000, ISO 14001 ja TL 9000 -sertifikaatit, ja Tellabs Oy on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Tellabs ja ovat Tellabsin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. www.tellabs.com ja www.tellabs.fi. LISÄTIETOJA: Pia Eerikäinen, (09) 4131 3355, pia.eerikainen@tellabs.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs