Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Optima Service Oy:n liikevaihto kasvoi 44 prosenttia vuonna 2013

Pilgrim Oy

Optima Service Oy:n liikevaihto kasvoi 44 prosenttia vuonna 2013

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 07:00
Julkaisija: Pilgrim Oy

Yhtiö lunasti jälleen kasvuodotukset. Vuoden 2014 kasvu keskittyy palvelu- ja ratkaisuliiketoimintaan

Suomen suurin  mobiililaitteiden huoltopalvelualan yritys,Optima Service Oy jatkoi liikevaihtonsa vahvaa kasvua päättyneellä tilikaudella. Liikevaihtoa yritykselle kertyi 20,8 miljoona euroa, jossa oli kasvua edelliseen tilikauteen 44,3 prosenttia. Liikevoittoa muodostui yhteensä 1,4 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 63,7 prosenttia.

Tilikauden 2013 menestyksen taustalla oli osaava, motivoitunut ja sitoutunut henkilöstö. Menestys jatkui vahvana johtavien laitevalmistajien kanssa. Samsungin ja Applen osuus liiketoiminnassa kasvoi tavoitteen mukaisesti, myös LG:n, Huawein ja ZTE:n osuudet kasvoivat odotetusti.  Uusien yhteistyökumppanien, kuten Jollan kanssa tehty sopimus laajensi mobiililaitteiden huolto- ja elinkaaripalvelut myös Jollan kehittämään avoimeen Sailfish-käyttöjärjestelmään.

Myönteistä tuloskehitystä vahvisti palveluliiketoiminnan määrätietoinen tehostaminen suurimpienjälleenmyyntikanavien sekä kumppaniverkoston kanssa.Uudet innovaatiot, kuten asiakkaiden omiin järjestelemiin integroidut mobiilit kokonaisratkaisut vahvistivat Optima Servicen asemaa mobiilipalveluiden johtavana tarjoajana.

OMS -ratkaisuliiketoiminta ja mobiili murros

Vuoden 2014 kasvua tukee palvelu- ja ratkaisuliiketoiminnan kehittäminen. Vahva panostus Optima Mobile Solutions™ (OMS) ohjelmistokehitystyöhön, palvelukonseptointiin sekä uusiin tuotteisiin tuo erilaiset käyttöjärjestelmäympäristöt entistä saumattomammin ja tietoturvallisemmin yhteen. 

Laitekehityksessä on siirrytty vaiheeseen, jossa mobiilit päätelaitteet ovat yhteydessä yhteen tai useampaan alustaan palvelimella tai virtuaalipalvelimeen pilvessä. Yritysten perinteinen IT-infrastruktuuri vähenee tai poistuu kokonaan järjestelmien muuttuessa mobiileiksi ja tiedon varastointi sekä käsittely tapahtuu muualla kuin päätelaitteessa. Optima Servicen OMS-konsepti tarjoaa ratkaisut tämän ekosysteemin kehittämiseen, ylläpitämiseen ja turvallisten toimintamallien luomiseen käyttäjille.

Tietoturvan merkitys kasvaa
Mobiilin laitekannan kasvu luo uudenlaista tarvetta myös mobiileille huolto- ja elinkaaripalveluille. Kuluttajat vaihtavat mobiililaitteita uudempiin malleihin ja markkinoille tulee jatkuvasti uusia tuotteita. Tämä lisää tietoturvan merkitystä jatkossakin. Optima Service käyttää ainoastaan valmistajien alkuperäisosia varmistaakseen että mobiililaitteiden turvallisuus ei horju esimerkiksi piraattiosien tai virusten tuomien riskien johdosta. Piraattiosat voivat aiheuttaa esimerkiksi akun ylikuumenemisen tai jopa räjähtämisen. Myös piraattilaturit saattavat ylikuumentua ja räjähtää ja aiheuttaa paloturvallisuusriskin. Mikäli laitteiden huollossa on käytetty piraattiosia, ei laitevalmistajan takuu ole enää voimassa.

Lisätietoja:

Petri Kangas
Toimitusjohtaja
petri.kangas@optimaservice.fi
Assistant to CEO / Jenni Vaaraniemi / + 358 50 574 3417

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs