Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Naiset suosivat erotekstareita

Samsung Electronics Nordic

Naiset suosivat erotekstareita

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2014 klo 09:30
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Teknologian yleistyessä sosiaalisen kanssakäymisen säännöt muuttuvat jatkuvasti. Tämä näkyy myös deittailumaailmassa. Siinä missä muutama vuosi sitten toisen jättämistä tekstarilla pidettiin törkeänä käytöksenä, nyt 12 prosenttia suomalaisista naisista ja 7 prosenttia miehistä ilmoittaa toimineensa näin. 

Espoo, 16 lokakuuta 2014 – Samsungin Pohjoismaissa teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisnaiset käyttävät teknologiaa hyväkseen erotilanteissa miehiä enemmän: neljännes naisvastaajista kertoo ilmoittaneensa erosta puhelinsoitolla. Naiset ovat kovempia eromaan myös sosiaalisessa mediassa. Siinä missä miehistä neljä prosenttia ilmoittaa käyttäneensä eroamiseen sosiaalisen median kanavia, kuten Facebookia tai Twitteriä, naisista somea on käyttänyt suhteen päättämiseen kahdeksan prosenttia.

Ruotsissa naisten ja miesten erot ovat varsin samankaltaisia kuin Suomessa, mutta tekstiviestierot ovat hiukan harvinaisempia kuin Suomessa. Sen sijaan norjalaisnaisista taas jopa kymmenen prosenttia on jättänyt kumppaninsa Facebookissa, miehistä vain kolme prosenttia.

Treffipyynnöt hoituvat monella tapaa

Naiset hyödyntävät tekniikkaa miehiä enemmän myös suhteiden aloittamisessa. Lähes puolet vastaajista on lähettänyt treffipyynnön tekstiviestillä, miehistä 22 prosenttia. Kuten erojenkin kohdalla, naiset myös käyttävät enemmän sosiaalista mediaa kuin miehet. Suosituin tapa pyytää treffeille on kasvokkain, mutta vanhanaikaiset paperikirjeetkään eivät ole täysin kadonneet: molempien sukupuolten edustajista viisi prosenttia kertoo pyytäneensä ihastustaan ulos käsinkirjoitetulla kirjeellä tai kortilla.

Ruotsissa miehet ovat innokkaampia sopimaan treffeistä puhelimessa kuin naiset. Sekä suomalais-, että ruotsalaisnaiset ovat vastakkaista sukupuolta innokkaampia lähettämään treffikutsuja Facebookissa.

– Sosiaalinen media ja älypuhelimen monipuolinen käyttö ovat suomalaisille arkipäivää, joten on luonnollista, että uudenlaiset viestinnän muodot ovat myös läsnä ihmissuhteissa. Vaikka deittailun syvin olemus pysyy samana, tapa viestiä kehittyy, sanoo Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

”Kulta, tyhjentäisitkö tiskikoneen?”

Tutkimuksen mukaan arkielämän viestintä hoituu usein teknologian siivittämänä. Naiset ovat jälleen miehiä innokkaampia viestittelijöitä. Kysyttäessä millä tavoin vastaajat ovat pyytäneet puolisoitaan tekemään kotitöitä, kuten vaikkapa tyhjentämään tiskikoneen, vajaa puolet naisista on esittänyt pyynnön kumppanilleen tekstiviestitse. Viestin lähettäminen on jopa yleisempää kuin soittaminen, sillä naisvastaajista 32 prosenttia pyytää puolisoaan suorittamaan kotitöitä puhelinsoitolla. Miehistä siivouspyyntöjä tekstailee 25 prosenttia ja soittamalla asian hoitaa 27 prosenttia, eli luvut ovat päinvastoin kuin naisilla.

Parisuhteessa puhelinta käytetään kuitenkin myös romanttisempiin tarkoituksiin. Suomalaisista 51 prosenttia ilmoittaa lähettävänsä rakkaalleen hyvänyöntoivotuksen tekstiviestillä kun tämä on jossain muualla. 41 prosenttia lausuu hyvänyöntoivotuksensa puhelimitse. Naiset ovat jälleen kerran miehiä innokkaampia viestittelijöitä: 68 prosenttia lähettää kullalleen tekstarin. Miehillä vastaava luku on 53 prosenttia.

Samsungin teettämään ja tutkimusyhtiö Ipsos Morin tuottamaan Techonomic Index -tutkimukseen vastasi tuhat 18–65 -vuotiasta suomalaista ja neljätuhatta pohjoismaalaista kuluttajaa. Haastattelut tehtiin vuoden 2014 huhtikuussa.

  

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, e.carrero@samsung.com, p. 0400 807 750

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt ja testilaiteasiat: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? (Medialle) Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, on maailman johtava kodinelektroniikan ja sen komponenttien valmistaja. Tinkimättömällä innovoinilla muutamme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, tietokoneista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Yrityksellä on 286 000 työntekijää 80 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli vuonna 2013 159,5 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs