Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Muovi kuuluu Lahteen

Lahden Messut

Muovi kuuluu Lahteen

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 16:42
Julkaisija: Lahden Messut

Lahden Messukeskuksessa perjantaina päättyneen MuoviPlastics 2014 –tapahtuman suosio todistaa muovialan messujen kuuluvan Lahteen. 12 000 ihmistä työllistävän teollisuudenalan suurimmassa esittäytymisessä tehtiin merkittäviä investointeja mm. konepuolella. MuoviPlastics –messuilla toteutettu Suomen Muotoilusäätiön koordinoima Teollinen 3D-työpaja sekä 3D-tulostimien ja –skannerien esittely toiminnassa herätti erityistä kiinnostusta ja keskustelua muovialan kehitysharppauksista. Kolmepäiväisessä tapahtumassa vieraili lähes 4000 kävijää.

Tuotekehitys ja 3D-tulostus pääteemoina

Teollinen 3D-tulostus toi tapahtumaan muovialan ammattilaisten lisäksi uusia kävijöitä. Suosituissa neuvontaklinikoissa käytiin läpi 44 yrityksen kanssa idea- tai hanketasolla heidän uusia palveluitaan tai tuotteitaan. Yrityksille koottiin heidän tarpeidensa mukaan asiantuntijat eri aloilta esimerkiksi muotoilun, 3D-tulostuksen, rahoituksen tai markkinoinnin ammattilaisista. Wiitta Oy:n Wille Viittanen toi opiskelijoille 3D-työpajaan oman kehitysideansa. Opiskelijoiden tehtävänä oli ideoida vesiputkien vuodonilmaisin. ”Tulokset olivat varsin positiivisia, vaikka työskentelyaika oli vain 6 tuntia. Saimme paljon tärkeää lisätietoa ja kaksi täysin erilaista näkökulmaa, joilla asiaa voi viedä eteenpäin. Toisen ryhmän ansiokas ajattelu toi valmistusteknisesti helpon ratkaisun, toinen ryhmä taas keskittyi muovien materiaaleihin ja löysi mm. sähkönjohtokykyyn liittyvän ratkaisun”, Wille Viittanen kertoo. Opiskelijoiden ideointien tulokset ovat nähtävillä Lahden Messuilla Business Dayssa torstaina 20.11. 

Investointeja ja ostopäätöksiä

Ensimmäistä kertaa messuilla mukana ollut KraussMaffei Technologiesin edustaja Holger Röttger kertoi messujen sujuneen loistavasti. ”Vierailla on aikaa tutustua ja keskustella, toisin kuin isoilla saksalaisilla messuilla. Tavoitteemme oli tavata ihmisiä ja esitellä uutuuksia. Messut ovat olleet meille menestys”, Holger Röttger KraussMaffei Technologies GmbH:sta painottaa. 

Business Day jatkaa tapahtumien sarjaa

Lahden Messujen messusyksy jatkuu 20.11. järjestettävällä Business Day –tapahtumalla. Yrityselämän erikoistapahtuman yhteydessä toteutettava seminaarikokonaisuus keskittyy myyntiin ja verkossa menestymiseen. Ohjelmafoorumilla kuullaan mm. Mato Valtosen, Taavi Heikkilän ja Sami Kuuselan ajatuksia myynnin muuttuvasta maailmasta. Business Dayssa on esillä myös teollisessa 3D-työpajassa toteutetut Aalto-yliopiston sekä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ideoinnit ja tulokset.

Tuottajasta tuotekehittäjäksi on Lahden Messut Oy:n hallinnoima ja Hämeen ELY-keskuksen ESR-rahoitteinen hanke. Hankkeeseen kuuluva Teollinen 3D-työpaja järjestetään Muovi Plastics 2014 messuilla 12.-14. marraskuuta Lahden Messukeskuksessa. Lahden Messut Oy järjestää Muovi Plastics 2014 -tapahtuman yhteistyössä Muoviteollisuus ry:n ja Muoviyhdistys ry:n kanssa. 

Lahden Messut Oy

Pasi Rantanen

Asiakkuuspäällikkö

p. 0400 820 639

pasi.rantanen@lahdenmessut.fi

www.muovimessut.fi

Liitetiedostot

Lahden Messut Oy tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Uudistuneen Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs