Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Maailman suurimmilla mobiilialan messuilla Samsung satsaa älykkäisiin mobiililaitteisiin

Maailman suurimmilla mobiilialan messuilla Samsung satsaa älykkäisiin mobiililaitteisiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2011 klo 09:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Samsungin älykkäiden mobiililaitteiden valikoima laajenee. Galaxy S II on viime vuoden menestyspuhelimen seuraaja. Galaxy Tab 10.1 saapuu vahvistamaan Samsungin tablet-tuotevalikoimaa. Samsung esittelee myös Galaxy Mini ja Galaxy Gio -älypuhelimet, jotka on suunnattu täysin uudelle kohderyhmälle. Lisäksi tapahtumassa esitellään uusin Samsungin Bada-alustaan perustuva Wave 578 -älypuhelin, jolla voi avata ovia. Samsung osoittaa mobiilialan megatapahtumassa, että älypuhelimista tulee entistä älykkäämpiä.

Maailman suurin mobiilialan tapahtuma, Mobile World Congress (MWC), käynnistyi tänään Barcelonassa. Samsung esittelee messuilla uusia älypuhelimia sekä uuden tablet-laitteen. Yksi esimerkki uutuuksista on Android –käyttöjärjestelmällä varustettu Samsung Galaxy S II, joka on menestyksekkään Galaxy S:n seuraaja.

– Galaxy S:n ilmiömäisen menestyksen jälkeen voimme ylpeästi esitellä sen seuraajan. Galaxy S II:n myötä Samsung määrittelee älypuhelimen uudelleen ja asettaa uuden standardin mobiililaitteille, toteaa Samsungin matkapuhelintoimialan johtaja JK Shin.

Samsungin Android

Samsungin ensimmäinen Android-puhelin Galaxy esiteltiin keväällä 2009. Laitteen alustana toimi silloin Android 1.5. Sittemmin Samsung on tuonut markkinoille kahdeksan uutta Android-laitetta, joten valikoimasta löytyy jokaiselle sopiva älypuhelin. Nexus S edustaa Samsungin ja Googlen yhteistä Android-osaamista. Samsung Nexus S on ensimmäinen uudella Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin.

Samsungin Android-laitteiden yhteinen piirre on päivitettävyys. Samsungin puhelimiin voidaan harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta päivittää seuraavan sukupolven ohjelmisto. Tavoitteena on, että kaikki Samsungin Android-laitteet ovat päivitettävissä uusiin ohjelmistoversioihin.

L A I T E M A L L I T

Galaxy S II – Lippulaivan seuraaja

Galaxy S saapui markkinoille viime kesänä, ja laitteesta tuli nopeasti maailmanlaajuinen menestys. Galaxy S -puhelimia on myyty maailmanlaajuisesti yli kymmenen miljoonaa kappaletta. Menestymispuhelimen seuraaja on Galaxy S II. Se on edeltäjäänsä isompi, jämäkämpi, kevyempi ja älykkäämpi.

Isompi ja tehokkaampi

Galaxy S II:n näyttö on kooltaan 4,27 tuumaa. Näyttö on parannettu versio Samsungin menestyksekkäästä Super AMOLED -näyttötekniikasta. Kuva on kristallinkirkas ja terävä. Se tarjoaa ennennäkemättömän yksityiskohtaista liikkuvaa kuvaa myös ulkona auringonvalossa. Lisäksi näytön katselukulmia on parannettu ja virrankulutusta on pienennetty.

Kevyempi ja ohuempi

Vaikka Galaxy S II on edeltäjäänsä kookkaampi ja täynnä uusia teknisiä innovaatioita, se on itse asiassa edeltäjäänsä kevyempi. Hienostuneen ja ohuen Super AMOLED -näyttönsä ansiosta laite painaa ainoastaan 117 grammaa. Galaxy S II:ssa on erittäin tyylikäs muotoilu. Se on ainoastaan 8,49 millimetriä paksu, joten se on edeltäjäänsä 1,5 millimetriä ohuempi. Galaxy S II on markkinoiden ohuin älypuhelin.

Nopeampi ja älykkäämpi

Miten älykäs matkapuhelin voi olla? Kuvittele, jos matkapuhelin olisi niin fiksu, että se pystyisi lukemaan tekstiviestit ääneen. Kuvittele, että se pystyy kääntämään vierasta kieltä sille puhuttaessa. Galaxy S II on juurikin näin fiksu! Se lukee ääneen tekstiviestit ja kääntää kielestä toiseen.

Galaxy S II on varustettu Android-käyttöjärjestelmän uusimmalla versiolla Android 2.3 (Gingerbread). Uusimman Androidin ja tuplaydinsuorittimen ansiosta Galaxy S II on kaikkien aikojen nopein älypuhelin. Se pyörittää vaivatta useita ohjelmia samanaikaisesti. Galaxy S II tukee 3G-yhteyttä, joka kykenee jopa 21 mb/s:n siirtovauhtiin. Nopean internet-yhteyden ansioista videoiden, nettitelevision ja nettipelien pelaaminen onnistuu moitteetta laitteen isolta näytöltä. Musiikkia, pelejä ja lehtiä voi ladata Music Hub, Game Hub ja Readers Hub -palveluista. Samsung Social Hub -palvelu kokoaa yhteydenpitokanavat ystäviin yhteen paikkaan.

Social Hub

Samsung Social Hub on palvelu, jossa kaikki yhteydenpitokanavat on koottu yhteen paikkaan. Puhelinluettelo, sähköpostitilit, kalenteri ja sosiaalisen median palvelut, kuten Facebook ja Twitter, on solmittu kätevästi yhteen. Facebook-ystävien profiilikuvat on mahdollista linkittää puhelimessa olevaan yhteystietoon, jolloin vaihtuva kuva päivittyy myös matkapuhelimeen.

Readers Hub

Reader Hubissa on 2,2 miljoonaa kirjaa ja novellia sekä 2 000 sanoma- ja 2 300 aikakauslehteä koottuna yhteen paikkaan. Missä ikinä liikutkin, mukanasi kulkee valtava valikoima kirjoja ja lehtiä. Readers Hub on maksullinen palvelu.

Music Hub

Music Hubin kautta pääsee käsiksi 7digital-musiikkipalvelun 12 miljoonan kappaleen valikoimaan. Palvelusta voidaan hakea musiikkia kappaleen esittäjän tai nimen mukaan. Uutta musiikkia on mahdollista löytää käyttäjien suosittelujen perusteella. Musiikin lataaminen on maksullista, mutta sikaa säkissä ei tarvitse ostaa. Ennen päätöksentekoa musiikkikappaleista voi kuunnella 30–60 sekunnin pituisen näytteen.

Game Hub

Game Hub kokoaa mobiilipelit yhteen paikkaan. Yhteistyö Gameloftin ja Ngmocon kanssa tekee Game Hubista palvelun, jonka kautta voidaan ladata näyttävällä grafiikalla ja monipuolisilla moninpeliominaisuuksilla varustettuja pelejä. Osa peleistä on ilmaisia, toiset maksullisia.

Galaxy S II on erinomainen älypuhelin, joka sopii erityisesti yrityskäyttöön. Android-käyttöjärjestelmä sopii hyvin yrityksille, koska sille voidaan kehittää räätälöityjä sovelluksia yrityksen tarpeiden mukaan. Galaxy S II:ssa on useita yrityskäyttöä helpottavia ominaisuuksia esiasennettuna. Siinä on muun muassa täysi tuki sähköpostin synkronointia varten ja kattavat salausominaisuudet. Galaxy S II sopii erityisen hyvin esimerkiksi IT-yrityksille, joille tietoturva on tärkeää. Jos puhelin varastetaan, se voidaan lukita etäyhteyden avulla. Galaxy S II tukee myös Near Fields Communication -tekniikkaa (NFC). Kyseessä on langattoman tiedonsiirron standardi, jossa tietoa siirtyy automaattisesti kahden laitteen välillä, kun ne ovat alle 10 senttimetrin etäisyydellä toisistaan.

Tekniset tiedot: Galaxy II (GT-i9100) on kosketusnäyttöpuhelin, jossa on 4,27 tuuman Super AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus on 480 x 800 pikseliä (WVGA). Alustana toimii Android 2.3 -käyttöjärjestelmä (Gingerbread). Laitteessa on gigahertsin tuplaydinsuoritin ja se tukee HSPA -mobiilaajakaistastandardia, jonka tiedonsiirtonopeus on 21 mb/s. Muita yhteysominaisuuksia ovat Bluetooth 3.0, USB 2.0, WiFi 802.11 b / g / n, DLNA. Laitteen takana on LED-salamavalolla varustettu 8 megapikselin kamera, edessä 2 megapikselin kamera. Laite tallentaa ja toistaa FullHD-laatuista kuvaa ja tukee yleisempia ääni- ja videoformaatteja. Radio, GPS, Google Maps ja navigointisovellus sekä digitaalinen kompassi. Quick Print -ominaisuus, Swype, kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi. Mitat: 125,3 x 66,1 x 8,49 mm, paino: 117 g. Akku: 1650 mAh. Galaxy S II saapuu kauppoihin toukokuussa.

Galaxy Tab 10,1 – Tablet-valikoiman laajennus

Samsung Galaxy Tab oli ensimmäinen tablet-laite, joka rantautui Suomen markkinoille. Kooltaan laite oli seitsemän tuumaa. Nyt Galaxy Tab -tuoteperhe laajenee 10,1 tuuman kosketusnäytöllä varustetulla Galaxy Tab 10.1:lla.  

Galaxy Tab 10.1 on Samsungin ensimmäinen tablet-laite, jossa on Android 3.0 -käyttöjärjestelmä (Honeycomb). Android 3.0 on suunniteltu erityisesti Tablet-laitteita ajatellen. Uudessa Tabissa on gigahertsin tuplaydinsuoritin ja terävä näyttö, jonka pistetarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Galaxy Tab 10.1 soveltuu erinomaisesti kirjojen lukemiseen ja HD-tasoisten videoiden katsomiseen. Sillä voidaan surffata netissä ja katsoa televisioyhtiöiden Play-palveluita. Siinä on Flash-tuki ja mobiiliteetin kannalta olennaisimmat yhteysominaisuudet, kuten Wifi ja sisäänrakennettu 3G-modeemi, jonka tiedonsiirron nopeus on maksimissaan jopa 21 mb/s.

Tekniset tiedot: Galaxy Tab 10.1 (P7100) on tablet-tietokone, jossa on 10,1-tuumainen LCD-kosketusnäyttö, 1280 x 800 pikseliä (WXGA). Full HD -videotallennus ja -toisto. Android 3.0 -käyttöliittymä (Honeycomb). Gigahertsin tuplaydinsuoritin. Takana kahdeksan megapikselin kamera, joka on varustettu LED-salamalla, edessä 2 megapikselin kamera. Sisäänrakennettu 3G-modeemi, jonka siirtonopeus on 21 mb/s, WiFi 802.11 (b / g / n), USB 2.0, Bluetooth 2.1. Laite tukee yleisimpiä video- ja ääniformaatteja. Flash 10.1 -tuki, gyroskooppi, kiihtyvyysmittari ja digitaalinen kompassi. Mitat: 246,2 x 170,4 x 10,9 mm, paino: 599 g. Akku: 6860 mAh. Galaxy Tab 10.1 saapuu myyntiin kesäkuussa.

Galaxy Mini – Pieni suuri älypuhelin

Galaxy Minissä on kompaktista koostaan huolimatta yllättävän kookas kosketusnäyttö (3,14 tuumaa). Muotonsa ansiosta puhelin istuu mukavasti käteen, ja kosketusnäytön navigointi onnistuu kätevästi peukalolla. Galaxy Minillä on helppo lähettää tekstiviestejä ja surffata netissä käyttämättä kahta kättä.

Uusimman WiFi-standardin (802,11 n) ansiosta internetin selaus on nopeaa. Galaxy Mini on Android 2.2 -laite, jossa on tuttuun tapaan Android Market. Sovelluskaupassa on yli 100 000 sovellusta, joilla voi mukauttaa laitetta oman mielen mukaiseksi. Puhelimen kamerassa on kolmen megapikselin kenno, zoom ja automaattitarkennus. Kamerasovelluksessa on useita kuvatehosteita, joilla kuvista voi tehdä hauskempia, jonka jälkeen niitä voi siirtää ulkoiselle muistikortille. Samsung Social Hub -palvelu kokoaa yhteydenpitokanavat ystäviin yhteen paikkaan. Galaxy Mini saapuu kauppoihin maaliskuussa ja sen suositushinta on 220 euroa.

Galaxy Gio – perheen jalokivi

Galaxy Gio on hillityn tyylikäs. Se edustaa Samsungin muotoiluosaamisesta. Tyylikäs Android-puhelin on erittäin pienikokoinen ja ohut. Laitteen 3,2-tuumaisessa näytössä näkyvät Samsungin pitkät perinteet televisioiden ja monitoreiden valmistuksessa. Terävässä hvga-näytössä on erinomaisen kontrastin lisäksi lämmin ja luonnollinen kuva.

Galaxy Giossa ei ole mitään vanhaa, vaan mukana ovat uusimmat ohjelmistot ja uusin laitteisto. Sen käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.2, ja laitteen sisällä pyörii tehokas 800 megahertsin suoritin. Galaxy ei pelkästään ole nopea, vaan laitteella on mahdollista ajaa useita ohjelmia samanaikaisesti. Galaxy Gio voidaan tulevaisuudessa päivittää uusiin ohjelmistoversioihin. Android Marketista on mahdollista ladata sisältöä, jolla Galaxy Gion voi mukauttaa omien mieltymysten mukaiseksi. Galaxy Gio saapuu myyntiin Suomeen maaliskuussa ja sen suositushinta on 270 euroa.

Nexus S ja Galaxy Ace

Samsung kertoi viime viikolla, että Samsungin Android-puhelinvalikoima saa vahvistusta Galaxy Ace ja Nexus S -älypuhelimista. Kummatkin ovat esillä Barcelonassa.

Nexus S on Samsungin ja Googlen yhteistyön tulos. Se on maailman ensimmäinen Android 2.3 -alustaversiolla toimiva laite ja Googlen uusin referenssi-Android-puhelin. Nexus S saapuu kauppojen hyllylle maaliskuussa ja sen suositushinta on 699 euroa.

Galaxy Ace on älypuhelin, joka asemoituu edullisten ja kalliiden älypuhelinmallien väliin. Android-älypuhelinten markkinat ovat toistaiseksi olleet vahvasti polarisoituneet. Tarjolla on ollut edullisia malleja, joissa on rajoitetusti toimintoja. Saatavilla on myös ollut suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan erinomaisia laitteita, jotka ovat asemoituneet hinnaltaan korkeampaan luokkaan. Galaxy Ace antaa hyvät perusominaisuudet ja tyylikkään muotoilun edulliseen hintaan. Galaxy Ace saapuu myyntiin viikolla 6 ja sen suositushinta on 350 euroa.

Wave 578 – Puhelin, joka avaa ovia

Samsung esitteli viime vuonna MWC:ssä oman Bada-käyttöjärjestelmänsä. Tänä vuonna esitellään uusi Wave-malli laajentamaan Bada-puhelinten valikoimaa. Wave 578 on ohut, metallikuorella ja 3,2 tuuman näytöllä varustettu älypuhelin. Laite on varustettu NFC-tekniikalla, joka mahdollistaa laitteen käyttämisen sähköisenä lompakkona tai avaimena. Wave 578 tukee uusimpia viestinnän standardeja. Siinä on WiFi (802.11 b / g / n), Bluetooth 3.0 ja USB 2.0.

Laitteessa on monipuoliset sosiaalisen median ja pikaviestiominaisuudet. Laitteen chat-toiminnossa on nyt mahdollista lähettää ja vastaanottaa liitetiedostoja. Samsung Apps -sovelluskaupasta on mahdollista ladata sisältöä, jolla voi muokata puhelimen käyttöliittymää omien mieltymysten mukaiseksi. Wave 578 ilmestyy kauppoihin kesäkuussa.

Tämän vuoden messuilla Samsung esittelee uusia Bada-käyttöjärjestelmään liittyviä ratkaisuja, jotka vahvistavat Samsungin asemaa johtavana 4G/LTE -verkkoratkaisujen kehittäjänä.

Lisätietoja Samsungin WMC-tarjonnasta sivuilla: www.samsungunpacked.com.

Lisätietoja:

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko SAMSUNGin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: http://www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten ja näyttöpaneelien valmistaja. Yrityksellä on 174 000 työntekijää 66 maassa ja kahdeksalla eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2009 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 116,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2009 oli miljardi euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 320 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs