Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » LG HAASTAA SUOMALAISET VÄHENTÄMÄÄN RUOKAHÄVIKKIÄ

LG Electronics

LG HAASTAA SUOMALAISET VÄHENTÄMÄÄN RUOKAHÄVIKKIÄ

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2016 klo 11:06
Julkaisija: LG Electronics

Ruokahävikkiin kiinnitetään tällä hetkellä runsaasti huomiota – sekä vähittäiskaupassa, että kotikeittiöissä. Aihe on luonnollisesti tärkeä myös LG:lle, joka osallistuu ruokahävikin vähentämiseen kehittämällä jääkaappeihin erilaisia käteviä toimintoja, joiden ansiosta ruoka säilyy pidempään ja hävikki vähenee.

Helsinki 15. kesäkuuta 2016 - LG Electronics on päättänyt uusimpien jääkaappilanseeraustensa myötä käydä taisteluun ruokahävikkiä vastaan. Tilastot osoittavat, että raaka-aineita menee hukkaan elintarviketeollisuuden lisäksi myös kotitalouksissa. Myös tavalliset kuluttajat voivat siis tehdä osansa huomioimalla ruokahävikin. Huolellisuudesta hyötyvät sekä ympäristö että oma lompakko.

Uusimpien tilastotietojen mukaan suomalaiset heittävät vuoden aikana pois noin 25 kg syömäkelpoista ruokaa henkeä kohden.[1] Se käy kalliiksi sekä kotitalouksille että ympäristölle. Ruokahävikin vähentäminen vaikuttaisi myös hiilidioksidipäästöihin, jarruttaisi kasvihuoneilmiötä, ilmakehän lämpenemistä sekä säästäisi raaka-ainevaroja[2].

LG vähentää hävikkiä pitämällä ruoat pidempään tuoreina

LG-jääkaappipakastinten uudet älykkäät toiminnot vähentävät ruokahävikkiä. Uusissa malleissa on muun muassa NatureFRESH-järjestelmä, jonka ansiosta ruoka pysyy tuoreena pidempään kuin tavallisissa jääkaapeissa. Järjestelmän osia ovat FRESHBalancer, FRESHConverter, Multi Air Flow ja Total No Frost. Järjestelmän ansiosta eri elintarvikkeet, esimerkiksi hedelmät ja vihannekset, on mahdollista säilyttää juuri niille sopivissa kosteus- ja lämpötilaoloissa. LG kannustaa kuluttajia hyödyntämään jääkaapin sisällön paremmin laatimalla ruokalistan viikoksi kerrallaan.

– Pohjoismaissa kiinnitetään juuri nyt runsaasti huomiota ruokahävikkiin, ja ennaltaehkäisykeinoja on monenlaisia, LG Electronicsin Home Appliances -liiketoimintaosion Pohjoismaiden markkinointijohtaja Daniel Lamborn toteaa. – LG:n kehittämät uudet jääkaappipakastimet pitävät ruoat pidempään tuoreina ja vähentävät siten ruokahävikkiä kotikeittiöissä. Toivomme, että NatureFRESH-järjestelmämme kannustaa kuluttajia säilyttämään ruoat optimaalisella tavalla ja nauttimaan niistä niiden ollessa parhaimmillaan. Lisäksi julkaisemme koko kesän ajan vinkkejä ilmastomyönteisiin valintoihin sosiaalisessa mediassa.

Ruokahävikin eliminointiin keskittyvä tapahtuma

LG kokosi viime viikolla joukon Pohjoismaiden parhaita bloggaajia kokkaamaan kilpaa yllätysaineksista ja kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin. Kisaan osallistuivat seuraavat bloggaajat:

Tanska
Nadia Mathiasen, Food Fanatic. Go’ Morgen Danmark -ohjelman vakiovieraisiin kuuluvan Nadian sivusto on Tanskan suosituimpia ruokablogeja.
http://www.foodfanatic.dk/

Suomi
Janette Knaapi, Avec Sofié -blogin kirjoittaja.
http://avecsofie.indiedays.com/

Norja
Linda Stuhaug, Linda Stuhaug - Lidenskap for sunn mat og trening -blogin kirjoittaja.
http://www.lindastuhaug.no/

Ruotsi
Catarina König. Elle-lehden sivuilla ruokablogia kirjoittava Catarina voitti tämän vuoden Ruotsin mestarikokki -kilpailun.
http://catarinakonig.ellematovin.se/

Kilpailijoiden piti valmistaa ateria niistä raaka-aineista, joita heidän lukijoillaan oli jääkaapissa. Pohjoismaiden taitavimmista ruoka-alan ihmisistä koostunut tuomaristo otti annosten arvioinnissa huomioon maun lisäksi ruokahävikin. Ruotsia tuomaristossa edusti TV4-kanavalta tuttu kokki, ruokaintoilija ja kirjailija Frederik Zäll. Norjasta paikalle saapui Food Studiosta tuttu Cecilie Dawes. Suomi lähetti tuomaristoon tunnetun ravintoloitsijan ja kokin Richard McCormickin. Tanskan edustaja oli Michelin-kokki ja TV-kasvo Thomas Rode.

Kilpailu järjestettiin 31. toukokuuta Kromannsin kokkikoulussa Kööpenhaminassa. Kilpailun voitti Food Fanatic -blogin Nadia Mathiasen.

Korkearesoluutioisia kuvia ja lisätietoa

Korkearesoluutioisia kuvia saat LG:n kuvapankista kirjoittamalla vasemman reunan hakukenttään ”fridge”. LG:n uutisia voit lukea suomenkieliseltä uutissivustoltamme osoitteesta www.mynewsdesk.com/fi/lgnordic.

Lisätietoja:

LG-One Finland/Hill+Knowlton Strategies
Puh: +358 9 3486 1244
Sähköposti: LG-OneFinland@lg-one.com

Daniel Lamborn
Pohjoismaiden markkinointijohtaja, HA
LG Electronics Nordic AB
Box 83, 164 94 Kista
Puh: +46 73 512 5383
Sähköposti: daniel.lamborn@lge.com[2] Affald & ressourcer, 2014

Liitetiedostot

LG Electronics
LG Electronics Inc. (KSE: 066570.KS) on maailman johtava viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja, jolla on 83 000 työntekijää 119 toimipisteessä ympäri maailman. LG:n liikevaihto vuonna 2014 oli 55,91 miljardia Yhdysvaltain dollaria. LG jaetaan neljään liiketoiminta-alueeseen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution ja Vehicle Components. Yhtiö on maailman suurimpia taulutelevisioiden, matkapuhelimien, ilmalämpöpumppujen sekä pesukoneiden ja kylmälaitteiden valmistajia. LG Electronics on toiminut Pohjoismaissa lokakuusta 1999 lähtien. Pohjoismaiden liikevaihto oli vuonna 2014 noin 2,2 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja: www.lg.com.

LG Electronics Home Appliance
LG Electronics Home Appliance Company on kodintekniikka-alan edelläkävijä. Yrityksen tavoitteena on tarjota ympäristöystävällisempiä, arkea helpottavia tuotteita, joissa älykäs teknologia ja trendikäs muotoilu ovat täydellisessä tasapainossa. Tuotevalikoimaan kuuluvat jääkaapit, pesu- ja astianpesukoneet, keittiölaitteet, pölynimurit ja kalusteisiin sijoitettavat tuotteet. LG:n edistyksellistä teknologiaa ja helposti lähestyttäviä toimintoja on esimerkiksi maailman ensimmäisessä älykkäässä jääkaapissa, höyrypesukoneessa sekä uunin ja mikroaaltouunin toiminnot yhdistävässä uunissa. LG:n suunnittelijat luovat kodintekniikka-alalle uusia trendejä ja tekevät yrityksestä alansa johtavan edelläkävijän.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs