Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Kyselytutkimus: Slush-startupit hyppäämässä virtuaalitodellisuuteen

Samsung Electronics Nordic

Kyselytutkimus: Slush-startupit hyppäämässä virtuaalitodellisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 08:15
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Slushiin osallistuu tänäkin vuonna yli 1600 startup-yritystä. Samsungin tilaama kyselytutkimus kysyi tapahtumaan osallistuvilta startup-yrityksiltä VR-tekniikan tulevaisuuden näkymistä. Vastaajat olivat lähes yksimielisesti (97 %) sitä mieltä, että virtuaalitodellisuus tulee tarjoamaan uusi mahdollisuuksia etäopetukseen.

Helsinki 10. marraskuuta 2015 – Slushin virallinen pääsponsori Samsung Electronics tilasi kyselytutkimuksen, jossa kysyttiin n. 400 Slushiin osallistuvalta startup-yritykseltä virtuaalitodellisuuden ja VR-tekniikan tulevaisuuden näkymistä. Kysely osoitti, että virtuaalitodellisuus on lähes kaikkien mielessä, ja enemmistö yrityksistä (57 %) uskoo, että VR tulee jollain tavoin kytkeytymään yrityksen toimintaan lähitulevaisuudessa. 

Startup-yrittäjillä on vahva usko VR-tekniikan mahdollisuuksiin

Vaikka markkinoilla on vasta muutamia VR-laitteita, jo 52 prosenttia kyselyyn vastannaista oli kokeillut virtuaalitodellisuuslaseja. Kysyttäessä VR:n potentiaalisista käyttökohteista 68 prosenttia vastaajista uskoi, että VR:ää tullaan hyödyntämään eniten pelaamisessa. Toiseksi suosituimmaksi käyttökohteeksi valittiin 3D-mallinnus (58 %). Lähes kaikki vastaajat (97 %) olivat kuitenkin yksimielisiä siitä, että virtuaalitodellisuus tulee tarjoamaan uudenlaisia mahdollisuuksia etäopetukseen.

VR avaa uusia ovia mainostajille

Yli puolet vastaajista (52 %) uskoi hyödyntävänsä VR-tekniikkaa oman yrityksensä markkinoinnissa ja mainonnassa lähitulevaisuudessa, ja peräti 87 prosenttia vastaajista sanoi olevansa valmiita itse tekemään ostopäätöksiä perustuen VR-ympäristössä koettuihin kokemuksiin. 77 prosenttia vastaajista oli vakuuttuneita siitä, että suosituimmat sosiaalisen median palvelut tulevat hyödyntämään VR-teknologiaa lähitulevaisuudessa.

Uppouttava kokemus on VR:n tärkein ominaisuus

VR-teknologian jännittävimmäksi ominaisuudeksi nimettiin uppouttava kokemus (39 %). Virtuaalitodellisuus halutaan kuitenkin kokea tutuissa ja turvallisissa ympäristöissä. Mieluisimpina käyttöpaikkoina mainittiin koti (86 %) ja työpaikka (66 %), mutta jo lähes kolmannes (31 %) uskaltaisi vetää virtuaalilasit päähän lentokoneessa.

Kyselytutkimuksesta kävi myös ilmi, että virtuaalikokemuksen langattomuus on selkeästi tärkeämpää kuin käytettävä laitteiston grafiikka ja prosessointiteho. Suurin osa vastaajista (85 %) kertoi suosivansa langatonta VR-kokemusta prosessointitehon kustannuksella.

– Slushiin osallistuu eri puolilta maailmaa satoja uudella tavalla ajattelevia yrityksiä. Meille ei tullut yllätyksenä, että startupeilla on vahva usko VR-teknologian tuomiin mahdollisuuksiin. Samsungilla uskomme, että VR tarjoaa uppouttavien viihdekokemusten lisäksi uudenlaisia mahdollisuuksia monelle eri alalle ja erityisesti etäopetukselle. Samsung on mukana Slushissa, ja tavoitteenamme onkin tapahtuman tukemisen lisäksi löytää startupien joukosta uusia VR-yhteistyökumppaneita, toteaa Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

Kyselyn toteutti OSG Viestintä marraskuussa 2015, ja siihen vastasi 390 Slush-tapahtumaan osallistuvaa startup-yritystä eri maista. 60 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä oli Suomesta. 59 prosenttia kyselyn vastaajista oli ohjelmistoon keskittyvistä startup-yrityksistä. 86 prosenttia vastaajista osallistuu Slushiin tänä vuonna etsiäkseen sijoittajia.

Tervetuloa Slushin Samsung-osastolle kokeilemaan Samsungin Gear VR -virtuaalilaseja Lisätietoa Samsung Gear VR:stä. Gear VR -testilaitteet: samsungpr@osg.fi

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, e.carrero@samsung.com, p. +358400807750

Lasse Pulkkinen, OS/G Viestintä, lasse.pulkkinen@osg.fi, p. +358400630049

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, äänentoistolaitteista, älypuhelimista, tableteista, wearables-laitteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, ammattinäytöistä, SSD-levyistä, muistikorteista, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa ja vuotuinen myyntimme on 172 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista osoitteessa: www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs