Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Järeä lukitusratkaisu turvaporttien valvontaan

Sähkölehto Oy

Järeä lukitusratkaisu turvaporttien valvontaan

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2012 klo 08:00
Julkaisija: Sähkölehto Oy

Sähkölehto Oy toimittaa teollisuudelle turvatekniikan ratkaisuja, jotka parantavat koneiden ja laitosten turvallista käyttöä. Suojaporttien ja luukkujen lukituksen valvonta on tärkeää estettäessä ihmisten pääsy vaara-alueelle käytön aikana. Kun suojaportit ovat vaikeissa olosuhteissa (lämpötila, kosteus ja epäpuhtaudet) ja kaapelointi on lähes mahdotonta, ratkaisuna on sähköisen ja mekaanisen lukituksen yhdistäminen.

Doldin uudessa lujatekoisessa SAFEMASTER STS-siirtoavainjärjestelmässä yhdistyvät turvakytkimen, sähkölukon ja siirtoavainjärjestelmän edut. Sähkölehdon tuotepäällikkö Petteri Turkki kertoo, että SAFEMASTER STS-siirtoavainjärjestelmä tarjoaa luotettavan turvaratkaisun myös erittäin vaikeisiin olosuhteisiin.

Järjestelmä koostuu yhdestä tai useammasta suojaporttikytkimestä, jotka voivat olla sähköisesti tai mekaanisesti lukittavia. Ne asennetaan käyttökohteeseen tiettyä lukituksen hierarkiaa noudattaen. Kussakin lukossa on yksilöity siirtoavain, joiden avulla lukituksen ehdot toteutetaan. Ainoastaan lukitsemalla ovi sen lukossa oleva avain voidaan irrottaa ja siirtää päälukkoon, joka ei toimi ilman siirtoavainta.

Usein käytettyjä portteja voidaan valvoa sähköisillä lukituksilla, ja harvemmin käytettyjen porttien tai huoltoluukkujen lukitus voidaan järjestää pelkästään mekaanisesti. Kaapeloinnin asennus- ja ylläpitokustannukset poistuvat turvatasosta tinkimättä.

Käyttökohteena ovat erityisesti jätepuristimet ja muu kierrätys, puunjalostus, betoniteollisuus sekä raskas teollisuus.

Järjestelmä on suunniteltu erikoisesti täyttämään standardin DIN EN ISO 13849 ja konedirektiivin 2006/42/EG vaatimukset. Siihen kuuluu sekä mekaanisia että sähköisiä moduuleja. Yksinkertaisimmat yhdistelmät muodostavat kaapeloimattoman, puhtaasti mekaanisen turvaportin lukituksen PL e/ Cat. 4 to DIN EN ISO 13849-1 mukaisesti.

Lisätietoja: tuotepäällikkö petteri.turkki@sahkolehto.fi puh 09 774 6420 tai office@sahkolehto.fi

 

Liitetiedostot

Sähkölehto Oy

Sähkölehto Oy on suomalainen teollisuutta palveleva yritys, joka toimittaa ratkaisuja liitäntään, turvatekniikkaan, mittaukseen ja valvontaan sekä automaatioon. Sähkölehto edustaa tunnettuja Eurooppalaisten laitevalmistajia ja vastaa niiden teknologiasta ja tuotteiden saatavuudesta Suomessa.

www.sahkolehto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs