Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Evondoksen potilasturvallisuutta parantavalla ja hoitotyötä tehostavalla ratkaisulla mahdollisuus miljoonasäästöihin

Evondos Oy

Evondoksen potilasturvallisuutta parantavalla ja hoitotyötä tehostavalla ratkaisulla mahdollisuus miljoonasäästöihin

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 14:22
Julkaisija: Evondos Oy

Evondos Oy:n innovatiivinen ratkaisu automatisoi lääkeannostelun ja vapauttaa hoitohenkilökunnan resursseja varsinaiseen hoitotyöhön. Ratkaisu parantaa potilasturvallisuutta ja auttaa ihmisiä asumaan kotona itsenäisesti pidempään. Se ylsi finaaliin EU:n laajuisessa eHealth-kilpailussa, jossa haettiin parhaita terveydenhuoltoalaa parantavia innovaatioita.

Salolainen Evondos Oy on tuonut markkinoille uudenlaisen lääkeannostelupalvelun. Sen avulla voidaan varmistaa, että esimerkiksi kotisairaanhoidossa oleva potilas saa oikeat lääkkeet, oikeina annoksina ja oikeaan aikaan. Lisäksi palvelu mahdollistaa hoitajien ja kotihoidon asiakkaiden tiiviimmän yhteydenpidon.

Kun lääkkeiden jakamis- ja annostelurutiini automatisoidaan, saavutetaan monia etuja. Potilaiden hyvinvointi paranee, kun lääkkeiden otossa ei tapahdu unohduksia tai myöhästelyitä. Hoitovirheen riski lääkkeidenjaossa minimoituu, kun lääkkeet on varmasti annosteltu oikein.  Lisäksi hoitohenkilöstön aikaa vapautuu automaation ansiosta muuhun työhön.

-          Olemme kehittäneet palvelumallin, joka lisää pitkäaikaislääkittyjen henkilöiden hyvinvointia ja parantaa potilasturvallisuutta. Lisäksi ratkaisu tuo merkittäviä säästöjä kunnille ja kotihoidon palveluntarjoajille, kertoo Evondos Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Niinistö.

-          Laskelmiemme mukaan 50 000 hengen kunnassa on mahdollista säästää vuositasolla yli miljoona euroa.  

Evondos® -palvelussa hyödynnetään jo pitkään apteekeista saatavilla olevaa palvelua, lääkkeiden koneellista annosjakelua. Lääkkeet jaetaan koneellisesti pusseihin, jotka laitetaan Evondos Oy:n kehittämään automaattiseen ja käyttäjäystävälliseen lääkeautomaattiin. Se kertoo käyttäjälle puheella sekä valo- ja äänimerkein, tai tarvittaessa puhelinsoitolla, milloin lääkkeet pitää ottaa.

Laite osaa varmistaa lääkejakelun onnistumisen arjen eri tilanteissa joustavasti ja turvallisesti. Etähoitojärjestelmä varmistaa automaattisesti hoitajille, että lääkkeet on otettu ja kotona on kaikki hyvin.

-          Palvelu perustuu korkeatasoiseen teknologiaan, mutta sen kehitystyössä on otettu erityisesti huomioon ihmisläheinen näkökulma, Niinistö kertoo.

-          Asiakkaat kiittelevätkin tuotteen helppokäyttöisyyttä ja merkitystä arjen helpottajana. 

Palvelu on tänä keväänä otettu käyttöön kolmessa suomalaiskunnassa.

Lisätietoja:
Jyrki Niinistö, toimitusjohtaja, Evondos Oy, puh. +358 40 500 2881, jyrki.niinisto@evondos.com

 

 

Evondos Oy on vuonna 2008 perustettu dynaaminen, kotimainen kasvuyhtiö. Sen päätoimipaikka ja kokoonpanotehdas ovat Salossa sekä tytäryhtiöt Uppsalassa, Ruotsissa ja perustettava yhtiö Oslossa, Norjassa. Yrityksen toiminta perustuu laajaan kumppaniverkostoon. Yrityksen visiona on olla vuonna 2018 markkinajohtaja kotilääkityksen automatisoinnissa sekä langattomien eHealth –ratkaisujen toimittajana.   Evondos® -palvelua on kehitetty yli 5 vuotta ja ensimmäiset asiakkaat saivat palveluratkaisun käyttöönsä maaliskuussa 2014 Vantaalla, Salossa ja Hämeenlinnassa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs