Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Ericssonin ja AT&T:n IoT-pilotit tuovat verkottuneen yhteiskunnan askeleen lähemmäksi

Ericsson

Ericssonin ja AT&T:n IoT-pilotit tuovat verkottuneen yhteiskunnan askeleen lähemmäksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 09:30
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on julkistanut Las Vegasin kuluttajaelektroniikkaan keskittyvillä CES-messuilla teollisen internetin pilotteja, joilla rakennetaan tulevaisuuden yhteiskuntaa. Pilotit tehdään yhteistyössä Yhdysvaltain suurimman teleoperaattorin AT&T:n kanssa. Nyt julkistettuja IoT-sovelluksia ovat jaettavalla internetyhteydellä varustettu auto sekä prototyyppi, joka mahdollistaa juomaveden laadun tarkkailemisen etänä.

Autojen verkkoyhteys ja nettipalvelut ohjaavat yhä enemmän kuluttajien valintoja. Ericssonin ja AT&T:n teettämän selvityksen mukaan kolme neljästä yhdysvaltalaiskuluttajasta on sitä mieltä, että erilaiset auton verkkopalvelut painavat yhä enemmän vaakakupissa autoa hankittaessa ja että wifi-hotspot on auton tärkein lisävaruste.

Ericsson ja AT&T esittelivät CES-elektroniikkamessuilla palvelun, jonka avulla kuluttaja voi tehdä autostaan AT&T:n 4G LTE -verkkoa hyödyntävän wifi-hotspotin ja jakaa yhteyttä muille laitteille, joita autossa on.  Wi-Fi Landing Pagella autoilijat voivat helposti hallinnoida hotspotiaan; lisätä mukaan laitteita tai hankkia esimerkiksi uuden datapaketin.

Toinen CES-messuilla julkistettu IoT-sovellus liittyy kaupunkiteknologiaan. Ericsson ja AT&T ovat kehittäneet kaupunkien juomaveden laatua tarkkailevan Connected Water -ratkaisun, jossa vesivarantoja etätarkkaillaan IoT-sovelluksen avulla. Hanketta pilotoidaan Yhdysvaltojen Atlantassa, jossa tarkkaillaan mobiilisti yhtä kaupungin tärkeimmistä vesivarannoista, Chattahoochee-vesistöä. Connected Water -kenttäkokeissa hyödynnetään yliopisto-opiskelijoiden kehittämää prototyyppiä, joka voitti Ericssonin tukeman Technology for Good -kilpailun. AT&T tarjoaa langattoman yhteyden IoT-laitteisiin, joista ensimmäinen prototyyppi on jo asennettu vesialueelle.

“Verkottuneessa yhteiskunnassa elämä on helpompaa, turvallisempaa ja parempaa.  AT&T:n kanssa toteutettavat pilotit antavat myös suomalaisten kuluttajien kannalta olennaista tietoa kaupunkilaisten käyttäytymisestä ja IoT-sovellusten toimivuudesta todellisissa olosuhteissa. Verkottunut yhteiskunta on jälleen ottanut monta askelta eteenpäin”, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka sanoo.

Lisäksi Ericsson on julkistanut liittyneensä  AT&T:n Smart Cities -allianssiin, jossa teknologia-alan edelläkävijät kehittävät yhteistyössä teollisen internetin ratkaisuja älykkäisiin kaupunkiympäristöihin. Allianssin ratkaisuja testataan yhdysvaltalaiskaupungeissa yhteistyössä mm. paikallisten yliopistojen kanssa.

“Ericsson on uranuurtaja LTE-teknologiassa ja ohjelmistoalustoissa. Smart Cities -allianssissa yhdistyy monenlainen edelläkävijyys, mikä mahdollistaa teollisen internetin ratkaisujen kehittämisen tulevaisuuden kaupunkielämän parantamiseksi ja kaupunkiympäristöjen kehittämiseksi älykkäiksi ja ympäristöystävällisiksi”, Olli Sirkka toteaa.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs