Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Ericsson: vuoteen 2019 mennessä 5,6 miljardia älypuhelinliittymää

Ericsson

Ericsson: vuoteen 2019 mennessä 5,6 miljardia älypuhelinliittymää

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2013 klo 10:45
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ennustaa, että mobiililiittymien määrä kasvaa vuoteen 2019 mennessä 9,3 miljardiin. Niistä 5,6 miljardia eli yli 60 prosenttia on älypuhelinliittymiä. Nämä luvut selviävät Ericssonin tänään julkaistusta Mobility-raportista, joka tutkii mobiililaajakaistoja ja niiden käyttöä.

Älypuhelinten käyttöä helpottaa myös se, että 3G-verkkojen odotetaan kattavan vuoteen 2019 mennessä jo 90 prosenttia maailman väestöstä. Lisäksi 65 prosentilla eli melkein kahdella kolmasosalla maailman väestöstä on tuolloin pääsy 4G/LTE-verkkoihin.

Tällä hetkellä älypuhelimet edustavat 25–30 prosenttia kaikista maailman matkapuhelinliittymistä. Vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä kuitenkin jo 55 prosenttia myydyistä matkapuhelimista oli älypuhelimia.

”Suomalaiset kuluttajat ovat perinteisesti olleet kiinnostuneita mobiiliteknologian hyödyntämisestä. Viime viikolla julkistetun Tilastokeskuksen raportin mukaan jo 56 prosentilla suomalaisista on älypuhelin käytössään. Lisäksi Suomi on yksi kärkimaista mobiililaajakaistan hyödyntämisessä”, kertoo Suomen Ericsson toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Myös maailmanlaajuisesti älypuhelinten suosio on kasvanut ilmiömäisellä vauhdilla, ja Ericssonin uuden Mobility-raportin mukaan sama kehitys jatkuu.

”Seuraavien kuuden vuoden sisällä älypuhelinliittymiä on jo kolme kertaa niin paljon kuin nyt. Trendiä pitävät yllä Kiina ja muut kehittyvät markkinat edullisten älypuhelinmallien saapuessa näille markkinoille“, sanoo Olli Sirkka.

Vuosien 2013 ja 2019 välillä älypuhelinliikenne kasvaa kymmenenkertaiseksi nykyisestä, 10 eksatavuun. Vuonna 2019 videokuvan osuus mobiilidataliikenteestä on yli 50 prosenttia, ja se kasvaa vuosittain 55 prosenttia. Sosiaalisten verkostojen sekä verkkopalveluiden osuus puolestaan ovat kummatkin 10 prosenttia.

Global Mobile Technology

Sovelluskattavuuteen kiinnitettävä yhä enemmän huomiota

Ericssonin uusimmassa Mobility-raportissa analysoidaan myös entistä tarkemmin sovelluskattavuutta, joka on uusi tapa arvioida verkon suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta.

”Sovelluskattavuus kertoo, mitkä sovellukset toimivat milläkin verkon alueella mobiiliverkon kuuluvuusalueen sisällä. Esimerkiksi kuuluvuuden raja-alueilla sosiaalisen median palvelut kuten Facebook saattavat toimia vielä täysin moitteetta, kun taas esimerkiksi YouTuben tyyliset videopalvelut eivät enää toimi, koska ne eivät saa varattua riittävää kapasiteettia videoiden toistamiseen. Sovelluskattavuudella yritetään siis havainnollistaa selkeämmin verkon laatua ja toimivuutta verrattuna perinteiseen puheluiden kuuluvuuskarttaan nimenomaan älypuhelinkäyttäjien näkökulmasta”, kertoo Olli Sirkka.

Ericssonin raportissa keskitytään erityisesti sisätilojen ja kaupunkiympäristöjen sovelluskattavuuteen. Radiosignaalit heikentyvät nopeasti, kun ne kulkevat rakennusten ja tiheiden käyttäjäkeskittymien läpi. Esimerkiksi talojen rakennusmateriaali ja korkeus aiheuttavat lisähaasteita. Ericsson vertailee nyt simulointitekniikalla kolmella eri tavalla tuotettua mobiiliverkon sisäpeittoa ja sovellusten toimivuutta nykyaikaisessa tornitalossa.

”Hyvä mobiilikattavuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka tuovat tyytyväisyyttä kaupunkilaisten arkeen. Kun suurin osa mobiililiikenteestä on lähtöisin kaupungeista, on olennaista kiinnittää tähän seikkaan entistä enemmän huomiota”, toteaa Olli Sirkka.

Koko Mobility-raportti on katsottavissa osoitteessa:

www.ericsson.com/ericsson-mobility-report

Ericsson on myös tuottanut Traffic Exploration -työkalun Mobility-raportin taulukoiden visualisointiin. Raportin tietoja voidaan jakaa muun muassa maantieteellisen alueen, tilaajakannan, teknologian, verkkoliikenteen tai laitetyypin mukaan.

LISÄTIETOJA:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Liitteet: Ericssonin Mobility-raportin graafikuvia

 

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs