Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Ericsson: Uusi sukupolvi tuo henkilökohtaisen viestinnän töihin

Ericsson

Ericsson: Uusi sukupolvi tuo henkilökohtaisen viestinnän töihin

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2013 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Moni nuori on juuri aloittanut kesätyöt ja saa ensimmäiset kokemuksensa työelämästä. Ericssonin tutkimuksesta käy ilmi, että alle 30-vuotiaiden uusi sukupolvi muuttaa radikaalisti tulevaisuuden työelämää. Viestintäteknologian kehityksen rinnalla kasvaneet nuoret haluavat pitää yhteyttä verkostoihinsa pitkin työpäivää ja tuovat tätä varten myös omia laitteitaan työpaikalle.

Nuoret näkevät työn vain yhtenä elämän osa-alueena ja arvostavat vapaa-aikaa edellisiä sukupolvia enemmän. Vaikka uusi sukupolvi on innostunut menestymään hyvin työssään, heille on mahdotonta jättää henkilökohtaista elämäänsä työajan ulkopuolelle. Nuoret ovat tottuneet tarkastamaan Facebookin, pikaviestimään sekä lähettämään ja vastaanottamaan tekstiviestejä pitkin päivää. Henkilökohtaista viestintää pidetään oikeutena sen sijaan, että se olisi etu. Vapaa-aikaa puolestaan arvostetaan niin paljon, ettei sitä välttämättä tahdota häiritä työasioilla.

Ericssonin ConsumerLabin Young Professionals at Work -tutkimus tarkastelee uutta työsukupolvea, 22–29-vuotiaita koulutettuja työntekijöitä, jotka tähtäävät työelämässä johtaviin asemiin. Tutkimus on toteutettu Yhdysvalloissa.

”Täsmälleen samat kehityssuunnat ovat nähtävissä myös Suomessa. Tulevaisuuden työvoima ei kumartele auktoriteeteille ja vaatii työltä joustavuutta. Nämä niin kutsutut nettinatiivit ovat syntyneet käyttämään nykyaikaista viestintäteknologiaa tehokkaasti saavuttaakseen tuloksia työssään”, luonnehtii Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Uusi työsukupolvi on luonnostaan verkostoitunut niin henkilökohtaisessa elämässään kuin työelämässäkin. 20 prosenttia heistä käyttää päivittäin henkilökohtaisia verkostojaan apuna työasioissa.

Henkilökohtaisten mobiililaitteiden tuominen töihin on yhä yleisempää, ja jopa 25 prosenttia nuorista tuo oman kannettavansa tai tablettilaitteensa säännöllisesti työpaikalle. Tämän myötä yritysten on täytynyt joustaa rajoituksissa ja hyväksyä henkilökohtaisten laitteiden yhdistäminen työpaikan verkkoon.

“Uusi työsukupolvi tahtoo muodostaa läheiset suhteet esimiehiin ja odottaa jatkuvaa palautetta työstään. Nuoret eivät siedä epäselvyyttä ja edellyttävät läpinäkyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta organisaationsa toiminnassa. Monelle erityisen tärkeää on ylläpitää tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä, ja he odottavat työnantajiensa keksivän ratkaisuja tämän saavuttamiseen,” kertoo Ann-Charlotte Kornblad Ericssonin ConsumerLabistä.

Näitä asioita tulevaisuuden työntekijät vaativat työnantajilta:

  • Yleisesti tyydyttävä työ ja jatkuvan palautteen saaminen
  • Mahdollisuus hoitaa henkilökohtaisia yhteyksiä töissä
  • Mahdollisuus työskennellä tiimeissä ja samanikäisten kanssa
  • Tuloskeskeisyys ja vastuu omasta toiminnasta
  • Ei hierarkioita ja läheinen suhde johtajaan
  • Työn ja vapaa-ajan tasapainon arvostaminen ja keinot tasapainon ylläpitämiseen
  • Ajantasainen viestintäteknologia


Ericssonin Young Professionals at Work -tutkimusraportti on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa:
http://www.ericsson.com/res/docs/2013/consumerlab/young-professionals-at-work.pdf


Ericssonin ConsumerLab haastatteli kvalitatiivisessa tutkimuksessaan San Franciscossa ja Silicon Valleyssä asuvia 22–29-vuotiaita sekä nuoria työntekijöitä johtavia henkilöitä ja uuden työsukupolven asiantuntijoita. Se on toteuttanut aiheeseen liittyen myös verkkotutkimuksen tietotyöläisistä. Ericssonin ConsumerLab tekee maailmanlaajuisia kuluttajatutkimuksia, joihin se haastattelee vuosittain 100 000 ihmistä yli 40 maassa.

Lisätietoja

Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556

milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs