Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Ericsson: Televisio-ohjelmien mobiilikatselu arkipäiväistynyt

Ericsson

Ericsson: Televisio-ohjelmien mobiilikatselu arkipäiväistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2015 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

Televisio- ja videosisältöjen katselu mobiililaitteilla on yhä suositumpaa. Yli puolet (53 prosenttia) 15–34-vuotiaiden eli niin sanottujen millenniaalien ruutuajasta kuluu älypuhelimien, tablettien ja läppäreiden äärellä. Mobiilikatselu ei kuitenkaan ole vain nuorten yksinoikeus. 61 prosenttia 16–69-vuotiaista kuluttajista katsoo televisio- ja videosisältöjä älypuhelimellaan ainakin satunnaisesti, kasvua on peräti 71 prosenttia vuoteen 2012 verrattuna.

Mobiilikatselun suosion huima kasvu eri ikäryhmissä käy ilmi Ericsson ConsumerLabin tekemästä laajasta TV and Media 2015 -tutkimuksesta, joka edustaa peräti 680 miljoonan kuluttajan näkemyksiä ympäri maailmaa.

Kuluttajat haluavat joustavia televisiopalveluita 

Tutkimuksesta selviää myös, että ohjelmien ja videoiden suoratoistopalveluiden kasvu jatkuu edelleen ja muokkaa voimakkaasti ihmisten katselukäyttäytymistä. Joka kolmas ohjelmien ja videoiden katseluun käytetty tunti kulutetaan on demand -palveluiden, kuten Netflixin tai HBO:n parissa. Viikoittain vastaavia palveluita katsotaan siis noin kuuden tunnin ajan. Määrä on tuplaantunut vuoteen 2011 verrattuna.

”Joustavuus on avainsana. Moni kaivaa älypuhelimen taskustaan istuessaan bussissa työmatkan aamuruuhkassa ja ryhtyy katsomaan televisiosarjaa. Hän jatkaa puhelimen vilkuilua kahvitauollaan ja katsoo ohjelman lopun illalta kotikoneeltaan. Ohjelma jatkuu saumattomasti siitä, mihin se edellisellä laitteella jäi”,  Ericssonin lähetys- ja mediahallintapalveluiden kansainvälinen johtaja Joachim Bergman kuvailee.

Maratonkatselu eli jonkin televisiosarjan jaksojen katseleminen putkeen on myös yhä suositumpaa. 87 prosenttia suoratoistopalveluiden tilaajista harrastaa maratonkatselua vähintään kerran viikossa.

Niin ikään käyttäjien tuottaman sisällön (user generated content, UGC) suosio on selvässä kasvussa. Joka kymmenes kuluttaja katselee videoita YouTubesta ja vastaavista palveluista yli kolme tuntia päivässä. Joka kolmannen mielestä on tärkeää, että he voivat katsella käyttäjien tekemää sisältöä kotitelevisiostaan. Lisäksi erilaisten opetus- ja hyötyvideoiden katselu on lisääntynyt. Tällaisia videoita katsellaan noin 73 minuuttia viikossa.

”Suomessa YLE Areenan, Katsomon ja Ruudun kaltaisten palveluiden käyttö on kasvanut selvästi. Kun vuonna 2012 näissä palveluissa aloitettiin ohjelman katselu 24 miljoonaa kertaa, tänä vuonna elokuuhun mennessä katselu oli aloitettu Finnpanelin mukaan 45 miljoonaa kertaa. Eli vuoden loppuun mennessä määrä on enemmän kuin kaksinkertaistunut kolmen vuoden takaiseen verrattuna”, Bergman jatkaa.

”Samalla kuitenkin perinteisen television katseluluvut ovat Suomessa pysyneet korkeina ja jopa kasvaneet. Perinteisen television päivittäinen tavoittavuus on 73 prosenttia ja sitä katsotaan keskimäärin 184 minuuttia päivässä. Ohjelmien kokonaiskatseluaika Suomessa on siis lisääntynyt.”

Sisällön huono löydettävyys piinaa perinteistä televisiota

Globaalisti perinteisen lineaarisen television katselu linkittyy suoraan ikään. 82 prosenttia 60–69-vuotiaista katselee perinteistä televisiota päivittäin, kun vain 60 prosenttia 16-34-vuotiaista millenniaaleista sanoo tekevänsä näin.

Perinteinen televisio pitää edelleen pintansa etenkin erilaisten viihteellisten kilpailuiden sekä live-tapahtumien, kuten urheilukilpailujen ja konserttien, välittäjänä, mutta ongelmaksi on nousemassa löydettävyys. Joka toinen perinteistä televisiota katsovasta kuluttajasta sanoo, että törmää päivittäin tilanteeseen ettei löydä mielekästä katsottavaa. Erilaisia suosittelupalveluita pidetään alkeellisina ja kömpelöinä, eivätkä ne riitä tarpeeksi henkilökohtaiseen katselukokemukseen.

Ericsson ConsumerLabin TV- ja mediatutkimus 2015 pohjautuu yli 22 500 haastatteluun ja se edustaa näin yli 680 miljoonan ihmisen näkemyksiä. Haastatteluaineistoon on lisätty sensorimittauksia ja laadullisia tutkimusmenetelmiä, ja näin on saatu kattava kuva kuluttajien käyttäytymisestä ja asenteista, jotka vaikuttavat tulevaisuuden televisio- ja medialiiketoimintaan. Haastateltavat olivat 16–69-vuotiaita, ja haastattelut tehtiin 20 maassa: Brasiliassa, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Kanadassa, Kiinassa, Kolumbiassa, Kreikassa, Meksikossa, Portugalissa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Taiwanissa, Turkissa, Ukrainassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

 

Raportti tutkimuksesta löytyy täältä: http://www.ericsson.com/res/docs/2015/consumerlab/ericsson-consumerlab-tv-media-2015.pdf

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen: http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society  .

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön: www.ericsson.com/press.

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs