Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Elektroniikan SM-kilpailussa valmistetaan piirilevyjä

Taitaja2015

Elektroniikan SM-kilpailussa valmistetaan piirilevyjä

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 14:38
Julkaisija: Taitaja2015

Messukeskuksen C-hallissa elektroniikan lajialueella tunnelma oli hetki ennen kilpailun alkua leppoisa. Tuomari ohjeisti kilpailijoita huumorimielellä.

- Jos koneet kaatuvat, niin me emme mahda asialle mitään. Jos jollakulla on Bill Gatesin numero, voitte soittaa hänelle.

Lajissa on mukana kotimaisten kilpailijoiden lisäksi ulkomaalaisia vahvistuksia. Iso-Britanniasta, Saksasta ja Valko-Venäjältä saapuneet kilpailijat tekevät kenraaliharjoitusta Sao Paolon MM-kilpailua varten. Mukana on myös Suomen joukkueessa Brasiliaan lähtevä Niko Kinnunen.

Kolmen päivän aikana kilpailijat suunnittelevat ja valmistavat piirilevyt aurinkopaneelia varten. Suunnittelutyöstä edetään ohjelmointiin ja myöhemmin kilpailun aikana piirilevy sorvataan kilpailualueella.

Lajivastaava Raimo Mäkelä avaa kilpailun kulkua.

-          Ensimmäistä tehtävää eli suunnitteluosioita ei ole vielä arvioitu, mutta pieniä tasoeroja näkee jo työskentelyvaiheessa. Tosin pisteet muuttuvat eri osa-alueiden aikana paljonkin, sillä toinen kilpailija saattaa hallita suunnitteluvaiheen paremmin kuin vaikkapa ohjelmoinnin. Toinen opiskelija saattaa taas hallita viimeisen päivän tehtävät paremmin kuin väliaikatuloksissa ykkössijaa pitävä.

 

Väliaikatulokset eivät siis kerro vielä kokonaiskuvaa kilpailijoiden tasosta, joten jännitys lajissa säilyy aivan viimeiseen päivään saakka.

Vieraskilpailijat eivät varsinaisesti kilpaile suomalaisia opiskelijoita vastaan, mutta he saavat tekemistään töistään myös arvioinnit. Turun Taitaja2015 – kilpailu toimii kenraaliharjoituksena ammattitaidon MM-kilpailua varten.

 

Lisätietoja:
Lajivastaavat:

Raimo Mäkelä
puh. 044 770 4295

Erkki Vainio
puh. 044 770 4280

Tiedottaja Erja Andersson
040 8260977

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs