Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Eduskunnan turvaportti eläkkeelle Turvallisuusmuseoon

Eduskunnan turvaportti eläkkeelle Turvallisuusmuseoon

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2012 klo 15:25
Julkaisija: Attention Communication Oy

Turvatarkastusteknologiaan erikoistunut Ariki Oy lahjoitti Eduskunnassa pitkään käytössä olleen 1980-luvun Metor 120 -metalllinilmaisinportin Turvallisuusmuseolle.

Lahjoitus julkistettiin 7. maaliskuuta Turvallisuusmuseo kannatusyhdistys ry:n turvallisuusseminaarissa. Museon puolesta lahjoituksen vastaanotti yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Ahonen.

- Hienoa, että tämä saatiin talteen. Tämä kokonaan Suomessa valmistettu Metor 120 on kerrassaan oiva lisä Turvallisuusmuseon kokoelmaan, sanoo Ahonen.

Metor 120 otti aikanaan merkittävän kehitysaskeleen Metor 118-mallista, joka oli ensimmäinen patentoitua, ristikkäismagneettikenttiä hyödyntävä metallinilmaisinportti. Nyt lahjoitettu malli oli maailman ensimmäinen, jossa käytettiin digitaalista signaalinkäsittelyä. Metor 100 –perheen turvaportteja myytiin yli 20.000 kpl maailmanlaajuisesti. Niitä käytettiin laajalti muun muassa USA:n valtionlaitoksissa ja YK:n tiloissa.

- Laite on ollut käytössä eduskunnassa 1980-luvun lopulta parikymmentä vuotta, jolloin se korvattiin modernimmalla laitteella, kertoo Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola.

Lahjoitettu laite on täysin puurunkoinen, pyökkivanerista pohjamaalaisella puusepäntaidolla valmistettu.

- Jo romutukseen menossa olleella Metor 120:lla on takanaan kunniakkaan pitkä päivätyö Eduskunnassa. Edelleen täysin toimintakunnossa oleva laite on tärkeä palanen suomalaista turvallisuustuotteiden valmistushistoriaa, painottaa Arikin toimitusjohtaja Tuula Kanerva.

Kuvateksti: Luovutustilaisuudessa vasemmalta oikealle: Jukka Savola, Tuula Kanerva ja Jouko Ahonen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tuula Kanerva, Ariki Oy, puh. 020 7659 360, tuula.kanerva@ariki.fi
Puheenjohtaja Jouko Ahonen, Turvallisuusmuseo, puh. 040-5235275, jouko.ahonen@turvallisuusmuseo.fi

Ariki Oy
Ariki Oy on turvatarkastuksien asiantuntijayritys, joka edustaa Suomessa alan kansainvälistä markkinajohtajaa, yhdysvaltalaista Rapiscan Systemsiä. Ariki vastaa yrityksen tuotteiden maahantuonnista, myynnistä ja vuokrauksesta. Yrityksen erikoisaluetta ovat erityisesti turva- ja tavarantarkastuksen läpivalaisulaitteet sekä henkilötarkastuksen metallinilmaisimet. www.ariki.fi

Turvallisuusmuseo
Turvallisuusmuseo kerää turvallisuusalan historian liittyviä laitteita, laitteistoja, dokumentteja, tapahtumia, ja kirjallisuutta ainutlaatuiseksi virtuaalimuseoksi. Turvallisuusmuseo järjestää myös alaan liittyviä tapahtumia.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs