Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » DiBcom mahdollistaa mobiili-tv:n katselun LG:n 3G+ touchscreen-puhelimella

DiBcom mahdollistaa mobiili-tv:n katselun LG:n 3G+ touchscreen-puhelimella

Julkaistu: 25.11.2008 klo 15:33
Julkaisija:

LG KB770 puhelin käyttää DiBcomin DVB-T-teknologiaa Free-To-Air -lähetysten vastaanottoon.

Pariisi, 25.11.2008 - Mobiili-tv:n pioneeri DiBcom tiedottaa, että sen uusimman sukupolven mobiili-tv-vastaanotin mahdollistaa maksuttomien kanavien (Free-To-Air) katselun LG:n uudella edistyksellisellä multimediapuhelimella, LG KB770. Edeltäjäänsä HB620T-malliin verrattuna, LG KB770 tarjoaa laajemman 3" 400x240 pikselin touchscreen-näytön, joka soveltuu entistä paremmin televisio-toiminnon käyttöön.

DiBcomin DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) -sirun avulla, LG KB770 vastaanottaa lähes kaikkialla Euroopassa saatavilla olevan standardin mukaisia digitaalisen television signaaleja. Tämä 3G/3G+ -puhelin tukee WCDMA 2100, GPRS, EDGE, UMTS ja HSPDA -verkkoja, ja tulee todennäköisesti olemaan hyvin suosittu Euroopan markkinoilla, missä se lanseerataan marraskuun aikana.

"Matkapuhelinten toiminnot ja teknologia kehittyvät huimaa vauhtia ja kuluttajat odottavat myös yhä parempaa kuvanlaatua näiltä viihdelaitteilta. On ilo todeta, että LG jatkaa vahvaa yhteistyötään DiBcomin kanssa vastatakseen parhaiten asiakkaidensa toiveisiin ja mahdollistaakseen heille mobiili-tv:stä nauttimisen", sanoo DiBcomin toimitusjohtaja Yannick Lévy (CEO).

Ottaen huomioon DVB-T-laitteiden suosio Saksassa, 1SEG-puhelimet Japanissa ja T-DMB-standardin käyttö Koreassa, Free-To-Air -televisio on selvästi erittäin tehokas tapa luoda kiinnostusta mobiili-tv-palveluille ja houkutella lisää käyttäjiä. On kuitenkin myös osoitettu, etteivät täysin maksuttomat palvelut ole kannattavia pitkällä tähtäimellä vaan että jatkuvan menestyksen takaamiseksi niistä on myös luotava tuloja. "Kannustamme alan yrityksiä kehittämään liikemalleja, joissa tarjotaan sekä maksutonta sisältöä että valinnaisia Pay-TV-palveluja. Tätä mallia voidaan hyödyntää maissa, missä on käytössä vain yksi television jakelustandardi sekä maissa, missä hyödynnetään useita eri standardeja kuten DVB-T ja DVB-H", Lévy lisää.

LG KB770 on saatavilla Saksassa marraskuusta lähtien.

DiBcom lyhyesti

DiBcom on mobiili-tv:n sydämessä.

Mobiili-tv:n pioneeri DiBcom kehittää suorituskykyisiä ja matalan tehonkulutuksen piirisarjoja, jotka mahdollistavat digitaalisen television vastaanottamisen liikkuvilla ja kannettavilla laitteilla jopa yli 200 km/h vauhdissa. Sovelluskohteita ovat muun muassa autotelevisiot, tietokoneet ja niiden lisälaitteet, kannettavat medialaitteet sekä matkapuhelimet.

DiBcomilla on pitkä kokemus maanpäällisten digi-tv-lähetysten vastaanottoon liittyvistä ongelmista kannettavilla ja liikkuvilla laitteilla. Yritys on ratkaissut suurimmat teknologiset esteet parhaimman laadun takaamiseksi myös vaativissa vastaanotto-olosuhteissa, joihin DiBcom on kehittänyt patentoituja algoritmeja ja arkkitehtuurin nopeaan ja tarkkaan kanavaestimointiin ja Doppler-kompensaatioon. DiBcomin piirisarjat noudattavat maailmanlaajuisia digitaalisen television lähetysstandardeja DVB-T, DVB-H, DVB-SH, T-DMB ja ISDB-T.

Lisätietoja DiBcomin tuotteista ja palveluista sivuilla:

www.dibcom.com.

Lehdistökontakti
Johanna Toiviainen
Open2Europe
Puh: +33 1 55 02 14 58
e-mail: j.toiviainen@open2europe.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs