Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Tamturbo selvitti tiensä 10 parhaan joukkoon Nordic Cleantech Open -kilpailussa

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Tamturbo selvitti tiensä 10 parhaan joukkoon Nordic Cleantech Open -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2014 klo 10:20
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Nordic Cleantech Open -kilpailun 10 finalistin joukkoon on valittu suomalainen Tamturbo. Pohjoismainen kilpailu hakee innovatiivisia ympäristöliiketoiminnan tiimejä ja liikeideoita, joilla on potentiaalia nousta kansainvälisille areenoille.

Kymmenen valittua yritystä ovat valittu yli 100 ehdokasyrityksen joukosta. Yritykset valitsi 50-henkinen tuomaristo, joka koostui muun muassa kokeneista sijoittajista, teollisuuden toimijoista ja muista cleantech-alan asiantuntijoista. Tuomaristo tapasi maaliskuussa henkilökohtaisesti 25 parasta yritystä, joiden kasvupotentiaalia käytiin tarkemmin läpi kolmen päivän ajan Ruotsissa innovaatioiden, markkinamahdollisuuksien ja tiimin näkökulmasta. Tamturbon lisäksi suomalaisia yrityksiä 25 parhaan joukossa olivat BioGTS, Nocart ja Spectral Engines.

Nordic Cleantech Open -kilpailu edistää uusien cleantech-yrityksien kansainvälistymistä. Nyt valitut finalistiyritykset tavoittelevat kaikki kansainvälisiä markkinoita, niissä on

ympäristöliiketoiminnallista potentiaalia, ja ne ovat suhteellisen nuoria. Suomessa kilpailun koordinaattorina toimii Lahden Seudun Kehitys LADEC.

Kolme kertaa järjestetty kilpailu on herättänyt kiinnostusta isojen teollisten toimijoiden keskuudessa. Tämän vuoden kilpailussa tuomaristossa oli edustajia muun muassa seuraavista organisaatioista: IFC (Intia), IdInvest Partners (Ranska), Evonik Corporate Venturing (Saksa), General Electric, Veolia (Ranska), Tsing Capital (Kiina), Dow Chemicals (Sveitsi), Fortum (Suomi) ja Grundfos (Tanska).

”Teollisuuden toimijoiden suuri osuus tuomaristosta tarkoittaa loistavia mahdollisuuksia kilpailussa oleville yrityksille. Mahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään rahoitukseen, vaan myös kumppaneiden ja asiakkaiden löytämiseen”, summaa Nordic Cleantech Openin toimitusjohtaja Magnus Angerström.

Kilpailun kansainvälisyys tulee esille tuomaristossa olevien sijoitusrahastojen edustajista, joista ainoastaan pieni osa on Pohjoismaista. Tuomaristossa sijoitusrahastojen edustajat tulevat pääosin muun muassa Kiinasta, USA:sta, Englannista, Saksasta, Belgiasta, Ranskasta ja Espanjasta.

Kilpailun voittajayritykset julkistetaan finaali-tapahtumassa Tukholmassa 19. toukokuuta.

Lisätiedot:

Nina Harjula, puh. 050 5180 915, nina.harjula@ladec.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC – Kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs