Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Tamperelainen laseryritys teki kansainvälisen läpimurron

Primoceler

Tamperelainen laseryritys teki kansainvälisen läpimurron

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2013 klo 09:45
Julkaisija: Primoceler

Tamperelainen lasermikrotyöstöalan yritys on onnistunut ensimmäisenä maailmassa kehittämään vaativaan lasermikrohitsaukseen soveltuvan laitteen ja kaupallistamaan sen. Kyseessä on ensimmäinen laite, jolla voidaan hitsata herkkiä komponentteja sisältäviä kokonaisuuksia. Lasermikrohitsausta on tutkittu runsaasti japanilaisissa ja saksalaisissa yliopistoissa, ja tutkijat ovat yrittäneet kehittää herkkien komponenttien työstämiseen sopivaa menetelmää. Laajasta tutkimustiedosta huolimatta kaupallisen sovelluksen luomisessa ei ole onnistuttu aikaisemmin.

Laite helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi herkkien komponenttien paketointia. Paketoinnissa herkkiä osia, kuten optiikkaa sisältävä kokonaisuus suljetaan hitsaamalla, jotta herkät osat olisivat suojassa esimerkiksi kosteudelta, hapelta, ja pölyltä. Aikaisemmat paketointitekniikat ovat nostaneet koko paketoitavan kokonaisuuden lämpötilan korkeaksi paketoinnin aikana. Vanhat menetelmät eivät ole soveltuneet kuumuudelle herkkien materiaalien paketoimiseen.

Ratkaisu herkkien materiaalien ongelmiin

Primocelerin kehittämässä menetelmässä materiaalin lämpötila nousee ainoastaan hitsaussaumassa eli mikrometrien alueella. Laitetta voidaan siis käyttää myös erittäin herkkien materiaalien paketoimisessa.

Menetelmällä voidaan liittää lasia ja piitä täysin ilmatiiviisti. Aikaisemmin esimerkiksi lasin saumaamisessa on jouduttu käyttämään liimaa tai muita kiinnitysaineita. Nämä eivät kuitenkaan ole kestäviä liitosaineita. Kiinnitysaineet eivät sovellu komponentteihin, jotka eivät saa joutua kosketuksiin minkään muun aineen kanssa. Kinnitysaineilla suljetut saumat eivät myöskään ole täysin tiiviitä.   

Miljoonamarkkinat Aasiassa

Herkkiä komponentteja sisältävien mikrosysteemien laserhitsausta on tutkittu runsaasti. Laajasta akateemista tutkimustiedosta huolimatta yksikään yritys ennen Primoceleriä ei ole aloittanut laitteen kehitys- ja testaustyötä. Primoceler on maailmanlaajuisesti ensimmäinen yritys, joka on onnistunut kehittämään vaativaan mikrosysteemityöstöön soveltuvan laitteen ja kaupallistamaan sen.

Vuonna 2010 perustettu Primoceler Oy toimii Tampereen Hervannassa, yhdessä Euroopan johtavista laseralan yritysten keskittymistä.

"Suomessa on vahvaa laseralan osaamista. Tavoitteenamme on viedä koko alaa eteenpäin. Haluamme luoda Suomeen varteenotettavaa lasermikrotyöstöalan liiketoimintaa ja työllistää osaajia. Maailmalla laseralan markkinat kasvavat koko ajan voimakkaasti. Päämarkkinamme ovat Euroopan lisäksi Aasiassa, missä alalla tehdään jo merkittävää bisnestä. Aasialaiset ovatkin osoittaneet jo huomattavasti kiinnostusta menetelmäämme kohtaan", sanoo toimitusjohtaja Ville Hevonkorpi.

Hevonkorpi on ylpeä tiimistä, jossa on vahvaa teknistä ja akateemista osaamista eri aloilta. Kymmenen työntekijän yrityksessä työskentelee niin elektroniikka-, ohjelmisto-, laser- kuin kaupallisenkin alan osaajia. Yrityksen koko on Hevonkorven mielestä Primocelerin etu, joka on mahdollistanut innovaation syntymisen.

”Tiimimme on motivoitunut, koska teemme jotain täysin uutta aivan itse. Kaikilla on sama päämäärä, ja pienessä yrityksessä työntekijät voivat vaikuttaa itse paljon siihen, että saavutamme tavoitteen.”

 

Listätiedot:

Antti Peltonen
Sales Manager
Primoceler Oy
Kauhakorvenkatu 52
33720 Tampere, Finland
tel. +358 40 556 5513
email: antti.peltonen@primoceler.com
internet: www.primoceler.com
 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs