Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Pilaantuneen maaperän puhdistaminen miljardibisnes – Suomalainen cleantech-yritys ainoana maailmassa eturiviin

Doranova Oy

Pilaantuneen maaperän puhdistaminen miljardibisnes – Suomalainen cleantech-yritys ainoana maailmassa eturiviin

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 15:16
Julkaisija: Doranova Oy

Aiemmin Vietnamiin jättikaupan solminut Doranova Oy tuo markkinoille maailman ensimmäisen modulaarisen kunnostuslaitteen pilaantuneen maaperän ja pohjaveden in situ -kunnostukseen. Patentoitu laite puolittaa kunnostusajan, minimoi kustannukset ja poistaa maansiirrosta aiheutuvan rekkarallin. Innovaatiollaan yritys nousee edelläkävijäasemaan yli 35 miljardin euron globaalissa markkinassa.

– DoAct® CORE on ainoa kaupallinen tuote maailmassa, jossa yhdistyvät useat eri kunnostusmenetelmät, kohteen mukainen muunneltavuus sekä täydellinen etävalvonta ja -ohjaus. Käymme parhaillaan neuvotteluja useiden globaalien toimijoiden kanssa ja tavoitteena on aloittaa vientiyhteistyö vielä tämän vuoden puolella, kertoo Doranovan toimitusjohtaja Antti Myllärinen.

Doranova on ollut in situ -kunnostusten edelläkävijä Suomessa jo parinkymmenen vuoden ajan. Uuden laitteen nopeus ja toimintavarmuus on todennettu yrityksen omassa kunnostuskäytössä.

– In situ -kunnostusten hitaus on yksi menetelmän käyttöä pitkään jarruttanut tekijä. Laitteemme lyhentää kunnostusaikaa reilusta 80 viikosta alle 40 viikkoon. Se sopii kaikkien tunnettujen haitta-aineiden kunnostukseen, eikä häiritse alueen normaalia käyttöä. Laite toimitetaan kontissa suoraan kohteeseen ja huolto tapahtuu pääasiassa etävalvonnan kautta, toteaa Myllärinen.

In situ -kunnostus globaalissa kasvussa Kiinaa myöten

Maaperän kunnostuksiin käytetään globaalisti 35 miljardia euroa vuodessa, ja investointien määrä kasvaa kovaa vauhtia. Nopeinta kasvu on Kiinassa, jossa markkinat ovat kasvaneet 4-5 prosenttia vuodessa.

- Kiinan ympäristöministeriön mukaan maaperästä jopa 16,1 prosenttia on saastunut. Myös Euroopassa on arviolta noin 2,5 miljoonaa pilaantunutta maa-aluetta. Tässä riittää työsarkaa niin meille kuin muillekin suomalaisille cleantech-osaajille, Myllärinen sanoo.

 

Doranovan DoAct® CORE -kunnostuslaite on esillä Nordrocs 2016 -tapahtumassa 6.–7.9 Otaniemen päärakennuksen edustalla (Otakaari 1, Espoo). Esittelytila on avoinna klo 9–15.

 

Lisätietoja:
Antti Myllärinen / p. 040 549 1341 / antti.myllarinen@doranova.fi

 

Liitetiedostot

Vuonna 1995 perustettu Doranova Oy on kansainvälinen ympäristöteknologia-alan yritys. Yritys tarjoaa kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja pilaantuneen maaperän kunnostukseen sekä uusiutuvan energian tuottamiseen ja hyödyntämiseen. Doranova työllistää 15 henkilöä ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Vesilahdella, Pirkanmaalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs