Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Mikrobien tunnistusta DNA-sekvenssien perusteella

Turun ammattikorkeakoulu

Mikrobien tunnistusta DNA-sekvenssien perusteella

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2013 klo 09:10
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Lisärahoitus biokaasuntuotannon kehittämiseen

Turun ammattikorkeakoulun koordinoima SUSBIO (Sustainable utilization of waste and industrial non-core materials) -hanke on saanut 288 000 euron lisärahoituksen EU:n Central Baltic INTERREG IV A -ohjelmalta.

Toukokuussa 2010 alkanutta kolmivuotista hanketta on toteutettu yhteistyössä Tallinnan teknillisen yliopiston kanssa. Hankkeen bioprosessitutkimus jatkuu saadun lisärahoituksen myötä elokuun 2013 loppuun saakka. Kolmivuotisen hankkeen ensimmäisen vaiheen kokonaisbudjetti oli noin 1,5 miljoonaa euroa.

Bakteerien luokittelua ja ravinteiden talteenottoa

Tähän mennessä hankkeessa on kehitetty biokaasun tuotantoprosessia ja sen laadunvalvontaa sekä selvitetty menetelmiä, joilla ravinnoksi ja rehuksi kelpaavia komponentteja erotetaan teollisuuden elintarvikelaatuisista sivutuotteista. Turun ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijat ovat tehneet lisäksi neljä aiheeseen liittyvää opinnäytetyötä.

– Jatkokauden aikana tunnistetaan SUSBIO:n biokaasureaktorissa olevia bakteereja uuden sukupolven DNA-sekvensointilaitteilla ja kehitetään ravinteiden talteenottoa hyödyntämättömistä materiaaleista, kertoo projektipäällikkö Juha Nurmio.

Vahva panostus bioenergian tutkimukseen

Turun ammattikorkeakoulun bio- ja liiketoimintaosaamisen tutkimusohjelmaan on perustettu erillinen materiaalitehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan keskittyvä tutkimusryhmä.

– Nyt saatu lisärahoitus syventää projektista jo saatua biokaasun tuotantoon liittyvää osaamista. Teemme jatkossa mielellämme yhteistyötä myös uusien bioenergia-alan yritysten kanssa, toteaa bioalat ja liiketalous -tulosalueen T&K-päällikkö Tony Wahlroos.


Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Juha Nurmio
Turun ammattikorkeakoulu
juha.nurmio@turkuamk.fi
+358 40 355 0364

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs