Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Mikko Airavaaralle 100 000 euroa

Instrumentariumin tiedesäätiö s.r.

Mikko Airavaaralle 100 000 euroa

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2017 klo 15:30
Julkaisija: Instrumentariumin tiedesäätiö s.r.

Instrumentariumin tiedesäätiö on jakanut nuorille lääketieteen, luonnontieteiden ja tekniikan tutkijoille apurahoja yhteensä 900 000 euroa. Säätiön suurimman 100 000 euron apurahan sai dosentti Mikko Airavaara Helsingin yliopistosta.

Vuonna 1970 perustettu Instrumentariumin tiedesäätiö myönsi farmakologian ja lääkekehityksen dosentti Mikko Airavaaralle Helsingin yliopistosta Instrufoundation Fellow -apurahan biolääketutkimukseen. Biotekniikan instituutissa toimiva tutkimusryhmä tutkii aivoinfarktin mekanismeja sekä sitä, miten biologisilla lääkkeillä voisi edistää aivoinfarktista toipumista. Väestön ikääntyessä aivoinfarktit tulevat yleistymään. Jo nyt aivohalvauksen terveydenhuollonkustannusten on arvioitu olevan 1,1 miljardia euroa Suomessa. Solutason mekanismit aivoinfarktissa ja hitaasti kehittyvissä hermorappeumasairauksissa, kuten Parkinsonin taudissa tai Alzheimerin taudissa, ovat itse asiassa hyvin pitkälti samoja. Aivoinfarktissa muutokset ovat kuitenkin kokoluokaltaan täysin omaa luokkaansa, ja siksi aivoinfarkti mallina luo mahdollisuuden tutkia hermokantasolujen tai tulehdussolujen säätelymekanismeja aivan ainutlaatuisella tavalla. ”Tämän rahoituksen turvin pystymme tehostamaan tutkimustamme, josta jo nyt on tekeillä erittäin mielenkiintoisia julkaisuja”, sanoo Airavaara.

Kaikkiaan Instrumentariumin tiedesäätiö jakoi 51 apurahaa. Pääosa apurahoista meni vastaväitelleille tai väitöskirjatyötä valmisteleville tutkijoille. Seitsemän 50 000 euron apurahaa myönnettiin post-doc tutkijoille jatkokouluttautumiseen huippuyliopistoissa Australiassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Säätiön hallituksen puheenjohtaja, akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttuala, on tyytyväinen apurahojen määrästä väitelleille tohtoreille. ”Haluamme olla mukana vahvistamassa nuorten tieteentekijöiden omien tutkimusryhmien muodostumista ja heidän urakehitystä”, sanoo Ylä-Herttuala.

Instrumentariumin tiedesäätiön tarkoituksena on tukea lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvää tutkimustyötä. ”Tiedesäätiö on onnistunut hyvin varainhoidossaan, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa apurahamäärän kasvattamisen, jota kautta voimme auttaa tutkijoita saavuttamaan tavoitteitaan, uutta tietoa, meidän kaikkien eduksemme”, kertoo tiedesäätiön asiamies FT Markku Lämsä.

 

Yhteystiedot

Markku Lämsä, FT, Instrumentariumin tiedesäätiön asiamies

Sähköposti markku.lamsa@instrufoundation.fi

Puh. 040 5015800

 

FaT Mikko Airavaara

Sähköposti mikko.airavaara@helsinki.fi

Puh. 050 4480944

http://www.biocenter.helsinki.fi/bi/airavaara/

https://twitter.com/airavaaralab

 

Lista apurahojen saajista julkaistaan säätiön internetsivuilla: www.instrufoundation.fi

Apurahojen julkistamistilaisuus on tiistaina 21.3.2017 klo 16:00 alkaen, Kuortaneenkatu 2, Helsinki. Media on tervetullut paikalle esittämään kysymyksiä apurahansaajille ja säätiön edustajille. Ilmoittautumiset säätiön asiamiehelle.

Liitetiedostot

Instrumentariumin tiedesäätiön sr tarkoituksena on edistää ja tukea maamme lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvää tutkimustyötä sekä näiden alojen taloustieteellistä tutkimusta.

www.instrufoundation.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs