Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » CEE-innovaatiokeskus aktivoi Oulun alueen pk-yritysten yhteyksiä teollisuuteen

Oulun yliopisto

CEE-innovaatiokeskus aktivoi Oulun alueen pk-yritysten yhteyksiä teollisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 13:16
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Centre for Environment and Energy CEE
Tiedote 14.5.2014

CEE-innovaatiokeskus aktivoi Oulun alueen pk-yritysten yhteyksiä teollisuuteen

Oulun innovaatioallianssiin kuuluva Centre for Environment and Energy CEE, tukee Oulun alueen ympäristö- ja energia-alan pk-yrityksiä tuotekehityksessä ja suurteollisuutta palvelevan uuden liiketoimintapotentiaalin löytämisessä. CEE yhdistää alan yritysosaamisen, huippututkimuksen ja tutkimus- ja tuotekehitysrahoituksen hankkeissa, joissa tähdätään suoraan kansainvälisille markkinoille.

Uutta liiketoimintaa CEE:ssä uskotaan jatkossa syntyvän etenkin viidellä osa-alueella, joita ovat biotalous, vesihuolto, energiatehokkuus, vähähiilisyys sekä sivutuotteiden ja jätteiden hyötykäyttö. Näitä kaikkia yhdistää mittaustekniikan vahva osaaminen Oulun seudulla ja resurssitehokkuuden lisääminen mm. automaatiolla.

”Olemme sillanrakentaja teollisuuden, pk-sektorin ja huippututkimuksen välillä, ja tavoitteenamme on vauhdittaa kansainvälisesti kiinnostavaa tuotekehitystä ja liiketoimintaa”, kertoo CEE:n johtaja Pekka Tervonen. ”Rakennamme ekoinnovaatioista ja vihreästä taloudesta uutta brändiä Oulun seudulle.”

Projektien avulla CEE tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja auttaa oululaisia osaajia kaupallistamaan tuotteensa ja palvelunsa teollisuutta silmällä pitäen. Esimerkiksi SME-MET Oulu -hankkeessa muodostetaan Oulun alueelle pienten ja keskisuurten yritysten osaamisverkosto metallurgisen teollisuuden mittausten, ympäristötekniikan ja palveluliiketoiminnan tarpeisiin.

CEE:n toimintaan perustuen Oulun yliopistossa on syntynyt runsaan vuoden aikana useita uusia spin-off-yrityksiä, ja niiden kaikkien tavoitteena on saavuttaa merkittävää kansainvälistä liiketoimintaa. SFTec Oy keskittyy valimosektoria ja suurteollisuutta palvelevaan teknologia- ja sovelluskehittämiseen ja ratkaisujen tuotteistamiseen. Yritys demonstroi parhaillaan kehittämäänsä teknologiaa mittavassa ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa. Sapotech Oy ja Luxmet Oy puolestaan kehittävät reaaliaikaisiin mittauksiin perustuvia valvontajärjestelmiä korkean lämpötilan metallurgian prosesseihin teräs- ja metalliteollisuudessa.

”Yrityksemme on syntynyt Oulun yliopiston prosessimetallurgian tutkimuksen ja CEE:n aktiivisen toiminnan tuloksena”, kertoo Mikko Jokinen, vastaperustetun Luxmet Oy:n toimitusjohtaja. ”Tarjoamme asiakkaillemme kokonaan uusia ratkaisuja tai vaihtoehtoisesti uuden työkalun, jolla tehostaa teollisuudessa perinteisesti käytettyjä menetelmiä.”

CEE Pohjoinen Teollisuus 2014 -messuilla

CEE on mukana Pohjoinen Teollisuus 2014 -messuilla, jotka järjestetään 21.–22.5.2014 Oulussa.  Messut ovat yksi kotimaan suurimmista teollisuustapahtumista ja mukana on yli 330 näytteilleasettajaa. CEE tarjoaa Oulussa toimiville ja vastasyntyneille cleantech-alan pk-yrityksille mahdollisuuden päästä esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan CEE:n messuosastolla.

Lisätietoja:      
johtaja Pekka Tervonen, CEE, puh. 040 6739 519, pekka.tervonen@oulu.fi
toimitusjohtaja Mikko Jokinen, Luxmet Oy, puh 040 588 6776, mikko.jokinen@luxmet.fi

sekä mm. seuraavista linkeistä:

www.cee.fi

www.oulu.fi/sme/sme-met

www.expomark.fi/w/messut/pohjoinenteollisuus

www.ouluinnovationalliance.com

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs