Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Ylipäälliköllä oikea ote ja täysi tuki

Reserviläisliitto tiedottaa

Ylipäälliköllä oikea ote ja täysi tuki

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2014 klo 19:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola tukee Suomen aloitteellisuutta Ukrainan kriisin ja Venäjän pakotteiden pikaisessa ratkaisemisessa.

- Kärjistynyt tilanne Ukrainassa on vellonut jo viime marraskuusta lähtien. Vaikutus länsimaihin on erittäin suuri sekä itse kriisillä että siihen liittyvällä valtapoliittisella kiistalla. Suomi on etulinjan kärsijänä Venäjän pakotteiden kautta. Mitä pidempään kriisi jatkuu sitä suurempia negatiiviset vaikutukset ovat.

Puheenjohtaja Mikko Savola muistuttaa, että taloudellisten vaikutusten lisäksi ilmassa on myös suurempia jännitteitä. Ukrainasta muualle leviävä, laajempi sotilaallinen konflikti ei saa olla vaihtoehto, sillä laajempi konflikti aiheuttaisi pysyvää vahinkoa koko maailmalle. Tämän ehkäisemisessä Suomen tulee Savolan mielestä olla jatkossakin aktiivinen.

- Suomella on pitkä ja osaltaan verinenkin historia konfliktin osapuolena olemisesta. Suomi on liittoutunut Euroopan unioniin, mutta sotilaallisesti olemme liittoutumaton maa. Sen vuoksi on tärkeää, että keskusteluyhteys on auki joka suuntaan.

Puheenjohtaja Mikko Savolan mukaan Reserviläisliitto tukee Presidentti Niinistön työtä kriisin laukaisemiseksi.

- Reserviläisliitto antaa täyden tukensa Tasavallan presidentti, ylipäällikkö Sauli Niinistölle jatkaa työtään ja aloitteellisuuttaan Suomen parhaaksi. Yhtään konfliktia ei neuvottelematta ratkaista, kuten presidentti Niinistö on sanonut.

Etelä-Hämeen Reserviläispiirin perinteisessä komentajien illanvietossa Hämeenlinnassa tänään puhunut puheenjohtaja Savola muistuttaa myös Suomen oman puolustuskyvyn merkityksestä osana ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kuluvan vaalikauden suurten leikkausten jälkeen kertausharjoitusten määrä ja puolustusmäärärahojen taso on pikaisesti tarkistettava ja korjattava riittävälle tasolle.

- Tälle ei ole olemassa muuta vaihtoehtoa!

Lisätietoja puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola, puh. 040 575 8498 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs