Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Yhteisvastuulahjoituksilla lisää voimavaroja vapaaehtoistyöhön

Kirkon tiedotuskeskus

Yhteisvastuulahjoituksilla lisää voimavaroja vapaaehtoistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 12:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 604 838,87 euroa. Varoilla laajennetaan Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa koko maahan ja autetaan lapsia kouluun Haitissa.

"Tarvitsemme jatkossa yhä enemmän vapaaehtoistyötä ja naapuriapua supistuvien julkisten palvelujen rinnalle. Vaikeuksissa olevien avun tarpeeseen ei muutoin kyetä vastaamaan. Yhteisvastuukeräys suurena suomalaisena vapaaehtoistapahtumana on hieno esimerkki auttamisesta ja kansalaistoiminnasta. Kymmenet tuhannet vapaaehtoiset yhteisvastuukerääjät ovat jälleen osoittaneet, että lähimmäisenrakkaus elää syvällä meissä suomalaisissa. Hädässä olevaa lähimmäistä tulee auttaa, asuipa hän naapurissa tai kaukana kehitysmaissa", Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen sanoo.

Vaasassa reilu kasvu keräystulokseen

Vaasan ruotsalainen seurakunta onnistui kasvattamaan keräystulostaan reilut 140 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

"Hyvä tulos syntyi nimenomaan yhteisellä vastuulla. Seurakunnan kaikki työmuodot ja runsas joukko vapaaehtoisia olivat aktiivisesti toteuttamassa lähimmäisenrakkautta keräyksen kautta. Hyväntekeväisyys ei ole ainoastaan kirkon palkattujen viranhaltijoiden tehtävä", diakonian johtava viranhaltija Lena Streng Vaasan ruotsalaisesta seurakunnasta painottaa.

Suomessa yhteisvastuuvaroin laajennetaan Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa koko maahan, jotta yhä useampi ihminen voisi saada tarvitsemaansa apua ja tukea. Keräysvaroilla tehostetaan myös uusien vapaaehtoisten rekrytointia ja koulutusta. Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa koordinoi Kirkkopalvelut ry.

Haitiin Yhteisvastuun tuella rakennetaan tulevina vuosina uusia kouluja, joihin köyhimpienkin perheiden lapsilla on mahdollisuus päästä opiskelemaan. Koulut on suunniteltu kestämään maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä. Koulujen rakentamisen ohella Haitissa kehitetään koulujen hallintoa ja opetuksen laatua. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräystilitys luovutettiin tiistaina 10.11.2015 keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun (60 %), Kirkkopalvelujen hallinnoiman Suurella Sydämellä -vapaaehtoisverkoston (20 %), Kirkon diakoniarahaston ja hiippakuntien (10 %) sekä seurakuntien diakoniatyön (10 %) kesken.

Keräystulokset seurakunnittain löytyvät osoitteesta yhteisvastuu.fi.

Lisätietoja: keräysjohtaja Tapio Pajunen, p. 0400 870 041, tapio.pajunen@yhteisvastuu.fi
yhteisvastuu.fi

Vuoden 2016 Yhteisvastuukeräys torjuu nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 7.2.2016, ja sen esimiehenä toimii Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs