Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Vaasassa 6.-8.6.2014

Suomen Lähetysseura

Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Vaasassa 6.-8.6.2014

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 09:20
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Suomen suurinta kirkon kansainvälisen toiminnan vuosittaista tapahtumaa, Valtakunnallisia Lähetysjuhlia, vietetään kesäkuun 6.–8. Vaasassa. Juhlille odotetaan tuhansia lähetys- ja kehitysyhteistyöstä sekä kansainvälisyydestä kiinnostuneita kävijöitä eri puolilta Suomea.Suomen Lähetysseuran kanssa juhlia järjestävät evankelis-luterilaiset seurakunnat Vaasassa.

Lähetysjuhlilla on runsaasti ohjelmaa eri-ikäisille, ruotsin- ja suomenkielisiä juhlia vietetään yhtä aikaa. Juhlien pääpaikka on Vaasan jäähalli, Vaasa Arena. Päähallin yhteydessä olevista harjoitushalleista löytyvät mm. juhlaravintola ja Lähetystori. Tytöille ja pojille on omaa ohjelmaa läheisellä Suvilahden koululla. Nuoret juhlivat mm. torilla ja entisessä elokuvateatteri Ritzissä.

Veden äärelle

Juhlien tunnus on ”Veden äärelle”, onhan kyse Vaasasta, merenrantakaupungista. Vaasaa mainostetaan myös Suomen aurinkoisimmaksi kaupungiksi. Lähetysjuhlille tulijat voivatkin yhdistää Vaasan-matkaansa myös muita seudun tarjoamia mahdollisuuksia: yhteistyötä on viritelty Wasalandian kanssa ja juhlavierailla on mahdollisuus käydä myös saaristoretkellä Merenkurkun maailmanperintöalueella.

Lähetysjuhlat ovat helluntain aikaan, joten teema kutsuu lähetysjuhlavieraita myös elävän veden äärelle. Ohjelmassa on kymmeniä eri tilaisuuksia: raamattuhetkiä, seuroja, jumalanpalveluksia, konsertteja, seminaareja, tietoa ja elämyksiä.

Lähetysjuhlilla esitellään Suomen Lähetysseuran ja sen ulkomaisten yhteistyökumppaneiden työtä eri puolilla maailmaa ja myös haastetaan ihmisiä mukaan kansainväliseen vastuuseen. Lähetysjuhlien ulkomaiset vieraat tulevat Kiinasta, Palestiinasta, Hongkongista, Thaimaasta ja erityisesti Tansaniasta, josta saapuvat mm. maasaikuoro Loruvani ja Tansanian ev.lut. kirkon Morogoron hiippakunnan piispa Jacob Mameo (Moreto), joka myös on maasai.

Suomen Lähetysseura on evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa yli 30 maassa. Lähetysjuhlia on järjestetty seuran perustamisesta asti, vuodesta 1859.

Valtakunnallisten Lähetysjuhlien ohjelma ja muuta infoa kevään mittaan täydentyen löytyy nettiosoitteesta www.lahetysjuhlat.fi

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs