Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Valtakunnallinen Fuck Cancer -teemaviikko ensimmäistä kertaa Suomessa 4.4.–10.4.2016

Sylva Ry

Valtakunnallinen Fuck Cancer -teemaviikko ensimmäistä kertaa Suomessa 4.4.–10.4.2016

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 10:22
Julkaisija: Sylva Ry

Fuck Cancer on kansainvälinen syöpätietoisuutta lisäävä kampanja. Se levittää uudenlaista tapaa suhtautua syöpään ja rohkaisee syöpää sairastavia sairauden eri vaiheissa. Kampanjan tavoitteena on saada päättäjät ymmärtämään nuorten aikuisten oikeudet saada nykyistä parempaa tukea sairastuessaan.

Sylva ry, Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys, tuo Fuck Cancer -kampanjan Suomeen keväällä, ensimmäistä teemaviikkoa vietetään 4.4.–10.4.2016 ja sen jälkeen aina vuosittain huhtikuussa.

Kampanjan tekeminen sai alkunsa, kun Sylvan Anna-Elina Rahikainen ja Joel Tainio kohtasivat sosiaalisessa mediassa ja alkoivat keskustella siitä, miksi nuoret aikuiset syöpäsairaat jäävät usein vähemmälle huomiolle.

Nuori aikuinen syöpäsairas on väliinputoaja, joka ei istu lasten osastolle muttei aina myöskään aikuisten puolelle. Tainiota turhautti se, että kaikki tiedotusluonteinen kampanjatyö syövästä liittyi sen ennaltaehkäisyyn.

– Ikinä ei puhuttu siitä, miten syövän kanssa voi elää, miltä se tuntuu. Sitä stigmaa täytyy purkaa.  Tarkoituksena oli nostaa esiin syöpäsairaan yksilön vahvuuksia mutta samalla muistuttaa, että oman heikkoutensa saa näyttää, Tainio sanoo.

Rahikainen halusi nostaa esiin syöpään sairastuneen nuoren kohtaamisen ja kokonaisvaltaisen huomioimisen tärkeyden niin sairauden aikana kuin sen jälkeenkin. Usein suurin tuen tarve herää hoitojen loppuessa, kun pitäisi palata entiseen ja pärjätä omillaan, tai silloin, kun syöpä onkin krooninen.  

– Nuori syöpäsairas ei ole yksin. Suomessa sairastuu vuosittain syöpään noin 600 nuorta aikuista eli 18–35-vuotiasta henkilöä. Heistä moni toipuu, mutta sairauden aiheuttamat taloudelliset, sosiaaliset ja psyykkiset seuraukset saattavat romahduttaa elämän useaksi vuodeksi ja aiheuttaa aivan turhaa häpeää, itsekin syöpää sairastaneet Tainio ja Rahikainen kertovat.

Teemaviikolla kampanja näkyy muun muassa Yleisradion tietoiskuissa. 30 sekunnin videossa nähdään Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo.

5.4.2016 Sylva ry järjestää päättäjille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja medialle suunnatun seminaarin, jossa puheenvuoronsa esittävät muun muassa Tanskan nuorisolääketieteen johtohahmo Kirsten Boisen ja HUS Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Petri Bono sekä syöpää sairastaneet nuoret aikuiset.

Perjantaina 8.4. järjestetään tukikonsertti Helsingissä Nosturilla ja Elmun baarissa, joissa esiintyjinä nähdään muun muassa Edu Kehäkettunen, Likanen Etelä, Antti Rasi, Physics ja Samuli Kemppi. Tukea konsertille antaa Bassoradio.

Fuck Cancer -teemaviikosta ja konsertista löytyy lisätietoa osoitteessa www.fuckcancer.fi sekä sosiaalisen median kanavista aihetunnisteella #fuckcancerfi.

 

FUCK CANCER -TEEMAVIIKKO SOSIAALISESSA MEDIASSA:

Twitter: https://twitter.com/fuckcancerfi

Instagram: https://www.instagram.com/fuckcancerfi/

Facebook: https://www.facebook.com/cancersuomi/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtiXh0GjcyXSoOOnjzF2-CA

 

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT:

Joel Tainio, Fuck Cancer -kampanja
Tuottaja
050 542 9609
joel@fuckcancer.fi

 

Anna-Elina Rahikainen, Fuck Cancer -kampanja / Sylva Ry
Tuottaja / toimintaterapeutti
050 3828 780
anna-elina.rahikainen@sylva.fi

 

Mari Pöyhtäri, Fuck Cancer -kampanja / Sylva ry
Toimittaja, tiedottaja
09 135 6889
mari.poyhtari@sylva.fi

Liitetiedostot

Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva järjestää muun muassa vertaistukea, tapaamisia, erilaisia kursseja ja tuettuja lomia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Lisätietoa Sylvan toiminnasta saa jäsenlehdestämme, Facebook­-sivuiltamme, uutiskirjeestämme sekä kotisivuiltamme: www.sylva.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs