Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Valtakunnallinen ampumataitopäivä tulossa

Reserviläisliitto tiedottaa

Valtakunnallinen ampumataitopäivä tulossa

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 12:14
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto järjestää vuosittain valtakunnallisen ampumataitopäivän, jossa on mukana kymmeniä liiton jäsenyhdistyksiä. Kuluvan vuoden ohjeellinen ajankohta on 17.5.2014 mutta paikallisissa tapahtumissa on jonkun verran ajallista hajontaa. Paikalliset ampumataitopäivät yhteyshenkilöineen löytyvät liiton internet-sivuilta osoitteesta www.reservilaisliitto.fi/uutishuone.

Ammunta on Reserviläisliiton laajin toimintamuoto. Yksinomaan viime vuonna järjestettiin yli 8.000 erilaista ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin noin 55.000 osallistumiskertaa. Käytettävät aseet ulottuivat ilma-aseista puoliautomaattikivääreihin. Valtaosa ampumasuoritteista tehtiin liiton paikallisissa jäsenyhdistyksissä.

Mittavan ampumatoiminnan taustalla on reservin keskeinen rooli Suomen puolustuksessa. Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 350.000 henkeä, joista yli 95 prosenttia on reserviläisiä. Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpitäminen vain kertausharjoituksilla ei ole mahdollista. Jo tehty päätös laskea sodan ajan vahvuutta 230.000 henkeen ei juuri muuta tilannetta.

Ammuntaa voi käydä harjoittelemassa mm. Reserviläisliiton jäsenyhdistyksissä. Valtaosalla niistä on säännöllisiä ratavuoroja, joilla jäsenet voivat käydä ampumassa. Monilla on myös laina-aseita, joilla ammuntaharrastuksen voi aloittaa. Tarjolla on myös ammuntaan liittyvää koulutusta.

Reserviläisliiton ensimmäinen, koko maan kattava ampumataitopäivä järjestettiin 2009. Ampumataitopäivän tarkoituksena on tarjota jäsenille mahdollisuus tutustua reserviläisammuntoihin ja niissä käytettäviin aseisiin, antaa mahdollisuus yhteen kymmenen laukauksen ampumasuoritteeseen sekä opettaa turvallisen ammunnan perusteita.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs