Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Uusyrityskeskusten osuus yritysten perustamisessa entistä suurempi

Suomen Uusyrityskeskukset ry

Uusyrityskeskusten osuus yritysten perustamisessa entistä suurempi

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2014 klo 08:33
Julkaisija: Suomen Uusyrityskeskukset ry

                                                                                                            
Uusyrityskeskusten osuus yritysten perustamisessa entistä suurempi

 

Vuonna 2013 perustettiin Uusyrityskeskusten avulla yhteensä 8060 uutta yritystä. Vuoteen 2012 verrattuna nousua oli 3 prosenttia. Uusyrityskeskusten osuus kaikista perustetuista yrityksistä kasvoi sillä Patentti- ja rekisterihallituksen tietojen mukaan yrityksiä perustettiin 5 % vähemmän kuin vuonna 2012.

”Myönteisenä asiana voimme pitää myös sitä, että alueelliset uusyrityskeskukset raportoivat lisääntyneistä yrityskaupoista. Omistajanvaihdos saattaa usein olla yritystoiminnalle ja sen kehittämiselle piristysruiske, mikä lähettää yrityksen kasvu-uralle.” toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Pia Backman.

Asiakaskäyntejä oli Uusyrityskeskuksissa ja asiantuntijoiden luona 52 442 kertaa. Asiantuntijoiden käyttö nousi 7 prosenttia. Uusien asiakkaiden määrä oli 18 304, lähes saman verran kuin vuonna 2012.

Starttiraha- ja jatkostarttirahalausuntoja annettiin 5313 kappaletta eli yhtä paljon kuin vuonna 2012.  Finnveran rahoituslausuntoja asiakkaiden ideoista annettiin yhteensä 1241 kappaletta. Eniten uusia yrityksiä perustettiin palvelualalle. Toiseksi suosituin oli kauppa ja kolmantena teollisuus.

 

Työttömät miettivät liiketoiminnan aloittamista

Työttömien osuus asiakkaista nousi ollen nyt 26 % (23 %) asiakkaista. Uusyrityskeskusten asiakkailla 25 (23 %) prosentilla on yliopisto tai korkeakoulutason koulutus. Yrittäjäehdokkaista lähes puolet ikäjakaumaltaan kuuluu ryhmään 25-39 vuotta. Nuoria alle 25 vuotiaita asiakkaita oli 12 % (12 %) Naisten osuus asiakkaista oli 48 %. (48 %)

 

www.perustamisopas.fi

Uunituore Perustamisopas on juuri ilmestynyt ja sen tarkoituksena on antaa katsaus yrittäjyyteen ja toimia oppaana aloittavalle yrittäjälle. Opas on toteutettu yhteistyössä Uusyrityskeskusverkoston ja sen jäsenyritysten kanssa ja on maksuton käyttäjälle. www.perustamisopas.fi  -sivustolta löytyvät myös kieliversiot englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi, kiinaksi, viroksi, arabiaksi, turkiksi, somaliaksi sekä kurdiksi.

 

Suomen Uusyrityskeskukset ovat merkittävin aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto niin määrien kuin vaikuttavuusselvitysten mukaan. Suomessa on 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella. Asukaslukupeitto uusyrityskeskusten toiminta-alueella on yli 4,4 milj. asukasta.  Neuvonta on ISO 9001/2008 sertifioitu, mikä varmistaa laadukkaan yritysneuvonnan. Asiakastyytyväisyys on kouluarvosanoin mitattuna korkealla tasolla 8,9 (asteikolla 4-10). Verkostossa työskentelee 125 toimihenkilöä. Taustatukena on 1300 asiantuntijaa, yli 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskukset ovat organisaatiomuodoltaan tavallisimmin yleishyödyllisiä yhdistyksiä.

 

Uusyrityskeskusten neuvonnan kautta syntyneet yritykset ovat keskimääräistä selvästi elinvoimaisempia, sillä kahden vuoden kuluttua perustamisesta 90 prosenttia yrityksistä on vielä toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Merkittävintä on se, että vain alle 4 prosenttia aloittaneista yrittäjistä lopettaa toimintansa konkurssin vuoksi viiden ensimmäisen vuoden kuluessa.

Lisätietoja:

Alueelliset tiedot: www.uusyrityskeskus.fi, yhteystiedot eri uusyrityskeskuksiin
Pia Backman, toimitusjohtaja, pia.backman@uusyrityskeskus.fi puh. 050 548 2896
Pekka Tsupari, hallituksen puheenjohtaja, pekka.tsupari@ytl.fi puh. 040 570 2021

Liite:   Seurantatilasto, perustetut yritykset 1 – 12, tammi-joulukuu 2013

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs