Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Uusi opas kehittää aikuisten medialukutaitoa englanniksi ja arabiaksi

Kansanvalistusseura

Uusi opas kehittää aikuisten medialukutaitoa englanniksi ja arabiaksi

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 10:01
Julkaisija: Kansanvalistusseura

Kansanvalistusseura (KVS) julkaisee tänään laajan mediakasvatusoppaan verkossa. Media Guide -opas julkaistaan yhtä aikaa kahdella kielellä: englanniksi ja arabiaksi. Vastaavaa aikuisille suunnattua mediakasvatusmateriaalia ei ole Suomessa ennen tehty.

Mediaopassivusto sijaitsee osoitteessa www.mediaguide.fi ja sen kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä opetustarkoituksiin. Yleistajuinen opas johdattaa median toimintatapoihin digitaalisella ajalla. Lisäksi se tutustuttaa lukijan journalismin etiikkaan sekä antaa runsaasti työkaluja median sisältöjen kriittiseen analyysiin.

– Tänä päivänä medialukutaito on yksi tärkeimmistä kansalliset rajat ylittävistä kansalaistaidoista. Sitä tarvitaan, jotta kykenemme tekemään valistuneita tulkintoja ympäröivästä yhteiskunnasta, KVS:n toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski toteaa.

Mediaopas on osa Kansanvalistusseuran hanketta Mediakasvatuksella kansalaistaitoja Palestiinassa.  Opas yhdistelee esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.

– Muun muassa vastamediasivustojen nousun vuoksi mediakriittisyyttä tarvitaan nyt Suomessakin enemmän kuin koskaan. Lisäksi maahanmuuton myötä Suomessa on kasvava arabiankielinen vähemmistö. Mediaopasta voidaan käyttää myös kotouttamiskoulutuksessa, oppaan toimittaja Karoliina Knuuti sanoo. 

Palestiinassa suomalaishanke on mukana luomassa Palestiinan itsehallinnolle uutta kansallista mediastrategiaa, jonka valmistelua johtaa Kansanvalistusseuran yhteistyökumppani Media Development Center (MDC). MDC on Birzeitin yliopiston viestinnän täydennyskoulutuslaitos.

– Mediastrategiatyössä pyritään muun muassa vakiinnuttamaan maahan toimiva journalismin itsesääntelyjärjestelmä. Suomalainen projekti – sekä käytännön työpajat että avoin verkossa toimiva opetusalusta – ovat erinomainen tuki tässä työssä, sanoo MDC:n johtaja Nibal Thawabteh.

Hankkeen rahoitus tulee ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyön kansalaisjärjestöille suunnatuista määrärahoista. KVS hakee parhaillaan rahoitusta, jotta opas saadaan tuotettua myös Suomen oloihin.

Lisätiedot:  
toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, pirkko.ruuskanen-parrukoski@kvs.fi, puh. +358 50 563 4671

hankekoordinaattori Karoliina Knuuti, karoliina.knuuti@kvs.fi, +358 40 826 8699

KANSANVALISTUSSEURA – sivistys on yhteiskunnan tärkein arvo.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs