Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Uskonnon ja kehityksen suhde kriittisen tutkimuksen kohteena uutuusteoksessa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Uskonnon ja kehityksen suhde kriittisen tutkimuksen kohteena uutuusteoksessa

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 07:30
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lähetysjärjestöt ja muut uskonnollistaustaiset järjestöt ovat perinteisesti olleet keskeisessä asemassa kehitysyhteistyön toteutuksessa. Tulevaisuudessa niiden rooli voimistuu entisestään, kun valtion kehitysrahoitusta leikataan. Siksi on tärkeää, että uskonnollistaustaisia tekijöitä tarkastellaan monipuolisesti, kriittisesti ja niiden erityisluonnetta ymmärtäen.

Uskonnon ja kehityksen suhdetta on yleensä tarkasteltu kapeasti ja yksipuolisesti niin kehitystutkimuksessa ja -politiikassa kuin uskonnontutkimuksessakin. Viime vuosina tieteenalojen välisen vuoropuhelun puuttuminen ja pinnallinen suhtautuminen uskontoon ovat korvautuneet tuoreilla näkökulmilla, mutta suomeksi aiheesta ei ole vielä juuri kirjoitettu. Juuri ilmestynyt artikkelikokoelma Uskonto ja kehitysNäkökulmia suomalaiseen kehitysyhteistyöhön ja tutkimukseen paikkaa tätä aukkoa.

Uskonto ja kehitys tarjoaa tutkittua tietoa ja tuoreita näkökulmia uskonnon ja kehityksen problematiikasta käytävään keskusteluun. Kirjassa peräänkuulutetaan uskonnon lukutaitoa sekä esitetään kymmenen teesiä, jotka auttavat ymmärtämään uskonnon ja kehityksen suhdetta nykyaikana. Teos tarkastelee aihetta suomalaisen yhteiskunnan kannalta.

Teoksen toimittaja Elina Vuola on teologian tohtori, joka työskentelee akatemiaprofessorina Helsingin yliopistossa. Teoksen kirjoittajat ovat tutkijoita, jotka useimmat ovat myös toimineet järjestökentällä kehityskysymysten ammattilaisina. He ovat tehneet kenttätyötä erityisesti Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Linkki kirjan kansikuvaan.

Lisätiedot: Elina Vuola, elina.vuola@helsinki.fi, 050 540 9171
Arvostelukappaleet: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245

Elina Vuola (toim.)
Uskonto ja kehitys
Näkökulmia suomalaiseen kehitysyhteistyöhön ja -tutkimukseen
230 s. | SKS 2015

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs