Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Tulvat syventävät Nigerin lasten hätää

Plan Suomi Säätiö

Tulvat syventävät Nigerin lasten hätää

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2012 klo 13:39
Julkaisija: Plan Suomi Säätiö

Tulvat koettelevat Nigerin lounaisosia, jotka kärsivät jo ennestään vakavasta ruokapulasta. Kuluneen viikon rankkasateet ovat tuhonneet viljelyksiä ja rakennuksia laajoilta alueilta ja aiheuttaneet mittavia tulvia. Tämänhetkisten tietojen mukaan tulvat vaikuttavat lähes 60 000 ihmisen elämään. 

– Avulla on kiire. Alueella tarvitaan nyt kipeästi hätätilamajoitusta sekä ennen kaikkea ruokaa, vettä, moskiittoverkkoja ja lääkkeitä. Jo ennen tulvia yli viisi miljoonaa nigeriläistä oli vaarassa nähdä nälkää. Katastrofi vaikuttaa erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin eli lapsiin, sillä tulvien arvellaan vaikeuttavan yli 47 000 lapsen elämää, kertoo Plan Suomen humanitaarisen työn erityisasiantuntija Maritta Niskanen-Tamiru

Ruokakriisin lisäksi Nigeriä koettelee pakolaiskriisi: yli 52 000 Malin pakolaista etsii suojaa Nigerin rajaseudulta. Pitkään ruoka- ja pakolaiskriisistä kärsinyt Sahelin alue on erittäin haavoittuvainen, ja nyt alkaneilla rankkasateilla voi olla pitkäkestoisia vaikutuksia. Ruokakriisi on jo vaikeuttanut Nigerin lasten koulunkäyntiä, sillä moni lapsi on joutunut jäämään pois koulusta auttaakseen vanhempiaan ravinnonhankinnassa. Tulvat tuovat uusia haasteita lokakuussa alkavalle kouluvuodelle, koska suuri osa kouluista on vaurioitunut tai ne toimivat hätämajoituksina. 

Kuivuudesta kärsineellä alueella alkanut sadekausi on vasta aluillaan, ja tuhot voivat muodostua katastrofaalisiksi. Jo lähes 6 000 maatilaa on tuhoutunut, yli 1 200 kotia romahtanut ja lähes tuhat rakennusta vaurioitunut. Alueella pelätään nyt tieverkoston romahtamista, jolloin avun perille saaminen vaatii huomattavia ponnistuksia alueella toimivilta järjestöiltä sekä Nigerin hallitukselta. 

– Suurena riskinä on myös likaisen veden kautta tarttuvien sairauksien leviäminen. Nigerissä on todettu tänä kesänä jo yli 3 000 koleratartuntaa, ja saastunut tulvavesi on erittäin suuri riski koleran nopealle leviämiselle, Niskanen-Tamiru sanoo. 

Plan Niger on jo aloittanut hätäavun tulva-alueilla. Seuraavien kahden kuukauden aikana järjestö jakaa 20 000 ihmiselle väliaikaisia suojia, ruokaa sekä välttämättömyystarvikkeita kuten peittoja ja hygieniatarvikkeita. 

 

Tulvasta ja ruokakriisistä kärsivät nigeriläiset tarvitsevat välitöntä apua. Auta nyt! 

Tee kertalahjoitus keräystilille IBAN: FI90 1279 3000 5131 56, viite 101 5302 17, tai Planin verkkosivujen kautta: plan.fi. 

Soita lahjoitusnumeroon 0600-91910 (10,21 € / puhelu + pvm.) 

 

Lisätiedot: 

Plan Suomen humanitaarisen avun erityisasiantuntija Maritta Niskanen-Tamiru, maritta.niskanen-tamiru@plan.fi, p. 050 577 7792. 

Plan Suomen katastrofitiedottaja Iida Riekko, iida.riekko@plan.fi, p. 040 825 0252.

 

Planin lehdistökuvia: https://www.dropbox.com/sh/rjn95ki5qi3bxh0/RFcu3bKZsY

 

 

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Planin työn pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnassa mukana olevat ihmiset. Tärkeitä rahoittajia ovat myös ulkoasiainministeriö sekä yritykset. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 68 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs