Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Tukikummien apu syrjäytymistä vastaan ylitti miljoona euroa

Tukikummien apu syrjäytymistä vastaan ylitti miljoona euroa

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2013 klo 11:00
Julkaisija: Aleksin Kaiku Oy

Tukikummit-säätiö on jakanut vuosien 2008-2012 aikana 1 041 896 euroa noin 900 lapselle ja nuorelle. Lahjoitukset on kanavoitu lyhentämättömänä Kirkon diakoniarahaston kautta kaikkialle Suomeen.

Eniten tukea on myönnetty harrastuskustannuksiin ja -välineisiin, runsaat 60 prosenttia.

Tukemalla harrastuksen jatkumista lisätään pysyvyyttä ja turvallisuutta esimerkiksi muuttuneessa perhetilanteessa. Suurimmissa kaupungeissa maksettiin harrastusmaksuja, pienemmissä kunnissa hankittiin harrastusvälineitä.

Toiseksi eniten, runsaat 10 prosenttia myönnettiin opiskelukustannuksiin, kuten koulukirjoihin, joita kunta ei korvaa. Niiden puute voi estää nuoren koulunkäynnin jatkuvuuden joissakin perheissä.

Loput avustukset ovat kohdistuneet muihin välttämättömiin menoihin, kuten vaatteisiin, kenkiin, lasten tarvikkeisiin, etävanhemman ja isovanhempien tapaamiskustannuksiin, terapiaan tai esimerkiksi koulukuviin.

Kirkon diakoniatyön ammattilaiset tekevät avustuspäätökset eikä tuella rahoiteta tarpeita, jotka huolehtiminen kuuluu yhteiskunnalle. Tuen saajan ei tarvitse olla Suomen kansalainen tai kuulua mihinkään uskontokuntaan. Tukea ei anneta rahana, vaan maksuina, palveluina ja välineinä.

Tukikummit-säätiöllä on säännöllisiä kuukausilahjoittajia, minkä lisäksi säätiö saa yksittäisiä lahjoituksia sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Yhä suurempi määrä vapaaehtoisia yksityishenkilöitä on tullut mukaan keräämään varoja Tukikummeille järjestämällä muun muassa musiikkitilaisuuksia ja keräystapahtumia.

Kuka tahansa voi koota lähipiiristään muutaman henkilön omaksi Tukikummit-soluksi. Solussa voidaan ideoida ja toteuttaa erilaisia tapoja kerätä varoja suoraan säätiön tilille. Sieltä ne jaetaan lyhentämättöminä avustuksina niille lapsille ja nuorille, joiden harrastaminen, koulunkäynti tai kuuluminen vertaisryhmään ovat vaarantuneet taloudellisista syistä.

 

Lisätietoja:

Sakari Huovinen, säätiön hallituksen varapuheenjohtaja, p. 0400-408 489

sakari.huovinen@tukikummit.fi

www.tukikummit.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs