Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » ”Tuhoalueen ihmisistä 95 prosenttia tarvitsee apua”

Kirkon Ulkomaanapu

”Tuhoalueen ihmisistä 95 prosenttia tarvitsee apua”

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2013 klo 16:14
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Supertaifuuni Haiyanin läpikäymillä alueilla 95 prosenttia ihmisistä kärsii myrskyn tuhoista, alueella tarvekartoitusta tekevä Kirkon Ulkomaanavun kumppanijärjestö arvioi. Tuhot ovat huomattavasti suurempia, kuin mitä oli osattu ennustaa ja pahimmat alueen historiassa.

”Avun tarve on valtava ja tilanne on hyvin vaikea. Ihmiset ovat todella stressaantuneita.  Juuri nyt tarvitaan erityisesti suojia, kun myrsky on tuhonnut talot”, Kirkon Ulkomaanavun kumppanin Lutheran World Reliefin maajohtaja Femia Baldao kertoi puhelimitse taifuunin tuhoista pahoin kärsineeltä Cebun saarelta maanantaina.

”Kirkon Ulkomaanavun rooli on nyt tehdä paikallisten avustusjärjestöjen työ mahdolliseksi. Tämä onnistuu keräysvarojen avulla. Tuhoalueella toimivat järjestöt tarvitsevat tiedon avustuksesta, jotta ne pystyvät hankkimaan kipeästi tarvittua vettä, ruokaa ja suojaa apua tarvitseville”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen sanoo.

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 100 000 euroa taifuunista kärsineiden ihmisten auttamiseen. Varat käytetään kirkkojen katastrofiavun verkoston ACT-allianssin paikan päällä toimivien yhteistyökumppanien, kuten Lutheran World Reliefin ja Christian Aidin työhön.

Eri puolilla Suomea seurakunnat ovat käynnistäneet lipaskeräyksiä Filippiinien taifuunin uhreille. Maassa on 140 seurakuntaa, joissa on Kirkon Ulkomaanavun kouluttamat henkilöt, ”Nopean toiminnan joukot”, katastrofikeräyksiä varten. Keräys on jo käynnissä muun muassa Hämeenlinnassa, Pirkkalassa, Helsingissä ja Espoossa. Kotkassa lippaat ilmestyvät kadulle tiistaina.

Lahjoita: Nordea / FI33 1572 3000 5005 04, viite: 1481
Soita: 0600 9 5124 = 20,11 e/puhelu (+pvm/mpm)
Lähetä tekstiviestinä sana LAHJOITUS numeroon 16499 (20e)

Lisätietoja:  
Humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva, p. 040 582 1183

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs