Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Trofeemetsästyksen kriitikko Ian Michler Suomeen - tarhattujen eläinten metsästysturismi yhä yleisempää Etelä-Afrikassa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Trofeemetsästyksen kriitikko Ian Michler Suomeen - tarhattujen eläinten metsästysturismi yhä yleisempää Etelä-Afrikassa

Kutsu.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 10:04
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

KUTSU LEHDISTÖAAMIAISELLE SEKÄ ILTATILAISUUKSIIN

KUKA: Eteläafrikkalainen luontotoimittaja, trofeemetsästyksen kriitikko Ian Michler saapuu Suomeen

MITÄ: Michler kertoo trofeemetsästyksestä sekä metsästysturismin ongelmista Etelä-Afrikassa

MISSÄ: Aamiaistilaisuus lehdistölle Helsingissä perjantaina 20.3. Luonto-Liiton tiloissa (Annankatu 26 A., 5. kerros) klo 8.30-10.30. Yleisötilaisuudet Turussa la 21.3. Panimoravintola Koulussa klo 13-16 sekä Kirjakahvilassa klo 18-21.


Eteläafrikkalainen toimittaja, valokuvaaja, ja trofeemetsästyksen kriitikko Ian Michler saapuu ensi viikolla Suomeen. Michler vierailee Helsingissä perjantaina 20.3. sekä Turussa lauantaina 21.3. kertomassa trofeemetsästyksestä ja siihen liittyvistä ongelmista.

Michlerin kritisoimalla trofeemetsästyksellä tarkoitetaan metsästystä, jossa villieläimiä tarhataan aitauksissa tai muilla suljetuilla alueilla metsästettäväksi. Trofeemetsästyksessä metsästysturisti varaa esimerkiksi internetissä sen villieläimen tai -eläimet, jotka hän haluaa ampua. Hinta koostuu yleensä eläimen päästä ja sen nahasta (trofeesta). Trofeemetsästys on maailmanlaajuinen ja ajankohtainen ongelma, ja esimerkiksi Australian ympäristöministeri ilmoitti viime viikolla, että trofeemetsästyksen vähentämiseksi Afrikan leijonien osien maahantuonti kielletään (lisää kiellosta osoitteissa http://www.environment.gov.au/biodiversity/wildlife-trade/cites/stricter-measures/african-lion ja http://www.peterborchert.com/australia-says-no-to-cruel-and-barbaric-canned-lion-hunting/).

Trofeemetsästäjistä 99 % on ulkomaalaisia. Toimintaa perustellaan niin taloudellisin kuin luonnonsuojelullisin argumentein, mutta Michler todistaa, että nämä argumentit eivät kestä tarkastelua.

Ian Michler on entinen pankkiiri, joka on viimeisen 25 vuoden ajan seurannut villieläinten metsästystä ja siihen liittyvää toimintaa 15:ssa eri Afrikan maassa. Hän järjestää luontosafareita, joihin eläinten metsästäminen ei kuulu. Hän korostaa, että toiminta on leviämässä Etelä-Afrikasta muihin Afrikan maihin ja on siksi nopeasti saatava loppumaan. Afrikasta käsin se ei onnistu – siksi hän vetoaa eurooppalaisiin.

Michler saapuu Suomeen Brysselistä, jossa hän on ollut MEP Sirpa Pietikäisen vieraana. Matkan on järjestänyt Trofeeton EU -työryhmä, joka on Animalian, Luonto-Liiton, SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton ja Turun Eläinsuojeluyhdistyksen yhteistyöryhmä (ryhmästä tarkemmin osoitteessa https://www.facebook.com/TrophyfreeEU).

Michler on julkaissut seitsemän luontoa ja eläimiä käsittelevää kirjaa ja on Africa Geographicin vakituinen kolumnisti. Suomen vierailullaan Michler kertoo trofeemetsästykseen liittyvistä ongelmista sekä metsästyksestä yleisesti.

ILMOITTAUTUMISET PE 20.3. KLO 8.30 LEHDISTÖAAMIAISELLE, HAASTATTELUPYYNNÖT JA LISÄTIEDOT

Birgitta Wahlberg
Eläinsuojelulainsäädännön asiantuntija, Animalia
GSM 040-56 36 107
birgitta.wahlberg@animalia.fi

 Aamiaistarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumistanne viimeistään keskiviikkona 18.3.2015. Turun iltatilaisuuksiin ei ilmoittautumista.

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs