Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Toimittaja Reetta Meriläinen luotsaamaan Naisten Pankkia

Kirkon Ulkomaanapu

Toimittaja Reetta Meriläinen luotsaamaan Naisten Pankkia

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2014 klo 18:00
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

”Pikavoittojen sijaan kestävää kehitystä”

Helsingin Sanomien entisestä päätoimittajasta Reetta Meriläisestä tulee Naisten Pankin ohjausryhmän uusi puheenjohtaja. Meriläinen nimitettiin entisen puheenjohtajan Ritva Ohmeroluoman seuraajaksi keskiviikkona 19. maaliskuuta Naisten Pankin vuosijuhlassa Helsingissä. Meriläinen on ollut mukana Naisten Pankin vapaaehtoistoiminnassa jo kuusi vuotta.

”Naisten Pankki on nyt seitsenvuotias. Se on muuttunut esikouluikäisestä ekaluokkalaiseksi, joka haluaa oppia lisää ja on kestoinnostunut. Nyt on löydettävä hankkeita, joissa naisten yrittäjyyttä voidaan laajentaa ja joiden myötä löydämme toimintaamme uuden tason”, Reetta Meriläinen sanoo.

Meriläinen vieraili tammikuussa Naisten Pankin synnyinseudulla Liberiassa. Siellä hän tapasi naisia, jotka Naisten Pankin rahoittaman kanalahankkeen myötä voivat valmistaa perheilleen kaksi ateriaa päivässä entisen yhden sijaan. Liberiassa kananmunille on kova kysyntä, ja markkinoita voidaan yhä laajentaa.

”Tulevaisuudessa toimimme hankemaissa entistä isommin ja suuremmalla tietämyksellä. Myös Suomessa on mietittävä, miten laaja vapaaehtoisverkostomme pidetään yllä entistä kekseliäämmin.”

Meriläisen tavoite on, että Naisten Pankki tekee jatkossa työtä yhä ammattitaitoisemmin ja niin, että työssä on silti mukana kaikkien osallistujien suuri ja lämmin sydän. Edelleen työtä tehdään ihmisläheisesti – nainen  kerrallaan.

”Teemme työtä hitaasti, mutta varmasti. Kun naisia auttaa, he yleensä jakavat hyvää perheelleen ja sitä kautta koko kylään. Olen entistä vakuuttuneempi, että Naisten Pankin konsepti on hyvä ja kestävä. Emme kuitenkaan etsi pikavoittoja, vaan kestävää kehitystä. Äärimmäisen köyhyyden edessä ei saa lannistua.”

Vapaaehtoisten verkosto laaja ja tehokas

Naisten Pankki toimii tänä vuonna kahdessatoista maassa. Uusia hankkeita on aloitettu Myanmarissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Ugandassa. Verkoston tuki on saavuttanut jo 15 000 naista. Heidän perheensä ja yhteisönsä mukaan lukien hankkeet ovat auttaneet yli 60 000 ihmistä.

Meriläinen haluaa kiittää Naisten Pankin suomalaista laajaa vapaaehtoisverkostoa, joka on saanut aikaan paljon.

Nyt toimintaa on 35 paikkakunnalla, osakkaita on 1 400 ja bisnesenkeleitä lähes 4 400. Säännölliset lahjoitukset tekevät pitkäjänteisen kehitysyhteistyön mahdolliseksi. Työn toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

Marraskuussa 2013 Naisten Pankin kautta kerättyjen varojen määrä ylitti kuusi miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Reetta Meriläinen, Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja, puh: 0400 464 220
Veera Hämäläinen, Kirkon Ulkomaanavun viestintäjohtaja, puh: 050 386 6634
Eeva Suhonen, Kirkon Ulkomaanavun tiedottaja, puh: 0400 103 286

Liitteenä on  kaksi kuvaa tammikuiselta Naisten Pankin matkalta Sierra Leoneen. Kuvaaja: Antti Reenpää

Liitetiedostot

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs