Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Tervetuloa työmatkalle maailman ympäri!

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK Ry

Tervetuloa työmatkalle maailman ympäri!

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2013 klo 15:15
Julkaisija: Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK Ry

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja sen jäsenjärjestöt näkyvät ja kuuluvat Maailma kylässä festivaaleilla Helsingissä tulevana viikonloppuna. Maailma kylässä -festivaalit pidetään Kaisaniemen kentällä ja Rautatientorilla. SASKin suuri Decent Work -teltta löytyy Rautatientorilta.

- Teltallemme löytää helpoiten, jos seuraa sen yllä leijuvia jätti-ilmapalloja, SASKin kehitysviestinnän koordinaattori Katri Blomster kertoo.

Teltassa esitellään SASKin ja sen jäsenjärjestöjen työtä maailman työtätekevien työolojen kohentamiseksi.

- Olemme ristineet tämän työmatkaksi maailman ympäri. Kävijät saavat käteensä kartan, jolla voivat suunnistaa hankemaasta toiseen ja tutustua ammattiliittojen tekemään työhön, Blomster sanoo.

Tänä vuonna SASK on tehnyt jäsenjärjestöjensä kanssa töitä uudistaakseen festivaaliteltan yleisilmeen. Kävijöitä houkutellaan paikalle kilpailulla, jossa voi voittaa matkan Mosambikiin tutustumaan SASKin ja ammattiliittojen tekemään solidaarisuustyöhön.

Edellisvuosien tapaan teltassa on tarjolla myös ilmainen kuppi Reilun kaupan kahvia.

Teemana ihmisoikeudet

Maailma kylässä –festivaalien kattoteemana on tänä vuonna ihmisoikeudet. SASK tuo festivaaleilla esiin ay-liikkeen ulottuvuuden ihmisoikeuksiin.

SASKin Decent Work –teltassa ja festivaalialueen lavoilla käsitellään muun muassa SASKin ja Amnestyn yhteistä Ay-oikeudet.fi –kampanjaa. Siinä korostetaan, että ay-oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

SASK on järjestänyt paikalle tammikuussa kohun nostaneen Thamaassa asuvan tutkijan Andy Hallin. Hän paljasti kansalaisjärjestö Finnwatchille tekemässään selvityksessä, että Pirkka- ja Rainbow-tuotemerkkien alla Suomessa myytävien ananasmehujen taustalla on pakkotyötä ja jopa lapsityövoimaa.

Jos haluaa kuulla Andy Hallin näkemyksiä ja kysyä häneltä kysymyksiä, kannattaa saapua Kaisaniemen kentällä sijaitsevassa pääteltassa olevalla Taiga-lavalle lauantaina kello 15:45.

Toimittajat voivat haastatella Hallia lavaesiintymisen jälkeen. Hallille esitettäviä haastattelupyyntöjä koordinoi Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala (p. 044 568 7465 tai sonja.vartiala@finnwatch.org).

Kuvateksti: Jokainen SASKin Decent Work –teltalle saapuva saa käteensä höyryävän kupin Reilun kaupan kahvia ilmaiseksi.
Kuva: SASK
 
Lisätietoja: SASKin viestintäpäällikkö (vt.) Aleksi Vienonen p. 044 775 1041 sekä kehitysviestinnän koordinaattori Katri Blomster p.  040 358 1543.

Liitetiedostot

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK on suomalaisen ay-liikkeen kehitysyhteistyöjärjestö, jonka hankkeiden kautta kehittyvien maiden ammattiliittoja autetaan vahvistamaan verkostojaan, parantamaan osaamistaan ja puolustamaan tehokkaammin jäsentensä oikeuksia. Verkkosivut: www.sask.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs