Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Tervetuloa keskustelemaan ilmastonmuutoksesta, kansalaistoiminnasta ja osuustoiminnasta Nicaraguassa Maailma kylässä -festivaalille

Solidaarisuus

Tervetuloa keskustelemaan ilmastonmuutoksesta, kansalaistoiminnasta ja osuustoiminnasta Nicaraguassa Maailma kylässä -festivaalille

Kutsu.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 10:52
Julkaisija: Solidaarisuus

Tervetuloa kuulemaan Solidaarisuuden nicaragualaisen kumppaniosuuskunnan toiminnanjohtajaa Ingrid Sozaa ja keskustelemaan hänen kanssaan osuustoiminnasta, ilmastonmuutoksesta, kansalaistoiminnasta ja tasa-arvosta Nicaraguassa.

Ingrid Soza kertoo Kepan Maailma kylässä -festivaalilla 24.-25.5.2014, miten ilmastonmuutos on ravistellut perheviljelijöiden arkea Nicaraguassa ja miten ihmiset ovat liittyneet yhteen voittaakseen köyhyyden ja vastatakseen ilmastonmuutoksen haasteisiin Solidaarisuuden tukemissa osuuskunnissa.

Ingrid Soza osallistuu myös Solidaarisuuden, Amnestyn ja Greenpeacen yhteiseen keskustelusarjaan kansalaisvaikuttamisen voimasta. Lauantaina aiheina ovat ilmastonmuutos, osuustoiminta ja kansalaisvaikuttaminen Nicaraguassa. Sunnuntaina keskustellaan tasa-arvon edistämisen onnistumista ja solmukohdista Nicaraguassa. Myös Solidaarisuuden hanketyöntekijä Franklin Sanchez ja maakoordinaattori Jukka Pakkala Nicaraguasta osallistuvat keskusteluun.

”Osuustoiminnan arvot ovat todellisia. Teemme käytännön työtä köyhien ihmisten elinolojen parantamiseksi, myös ilmastonmuutoksen tuomissa haasteissa. Koulutamme ja kannustamme ihmisiä muutokseen. Autamme murtamaan vanhoja asenteita, jotka ruokkivat köyhyyttä. Tiedämme mitä köyhyys on, mutta osuuskunnassa siihen ei alistuta, vaan ponnistelemme saadaksemme kehitystä aikaan. Tärkeintä on saada ihmiset mukaan muutokseen. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen on yksi osuuskunnan vaikutustyön avainasioista", Ingrid Soza selvittää.

Lue lisää Ingrid Sozan näkemyksistä:Osuuskuntalainen ei kerjää oikeuksia

TERVETULOA KUULEMAAN JA TAPAAMAAN INGRID SOZAA MAAILMA KYLÄSSÄ -FESTIVAALILLE:

Osuustoiminnasta voimaa perheviljelijöille Nicaraguassa, Ingrid Sozan haastattelu
la 24.5. klo 16.50-17.10 Taiga-lava, Kaisaniemi

MITÄ MINÄ VOIN TEHDÄ? OSALLISTU KESKUSTELUIHIN KANSALAISVAIKUTTAMISEN VOIMASTA -keskustelusarja yhteistyössä Amnestyn ja Greenpeacen kanssa:

  • Ilmastonmuutos, osuustoiminta ja kansalaisvaikuttaminen Nicaraguassa
    la 24.5. klo 15.00-15.40, Solidaarisuus, paikka R505, Rautatientori
  • Naisten ja miesten tasa-arvon edistämisen onnistumisia ja solmukohtia Nicaraguassa
    su 25.5. klo 12.00-12.40, Solidaarisuus, paikka R505, Rautatientori

Haastattelut ja keskustelut espanjaksi, tulkkaus suomeksi.

Tule myös Solidaarisuuden ständille (paikka R505) kertomaan arjessa kohtaamistasi solidaarisuusteoista. Ihmiset tukevat toisiaan kaikkialla maailmassa – nyt tuomme sen näkyviin: www.solidaarisuusteot.fi

Ingrid Sozan haastattelupyynnöt, kuvamateriaali ja lisätiedot:
Solidaarisuuden viestintäpäällikkö Siru Aura, puh. 050 366 3000, siru.aura@solidaarisuus.fi

Solidaarisuus tekee sukupuolten välistä tasa-arvoa, ihmisarvoista työtä ja toimeentuloa sekä kansalaisyhteiskuntia vahvistavaa kehitysyhteistyötä Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs