Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Syyria on vaarassa menettää kokonaisen sukupolven

Pelastakaa Lapset ry

Syyria on vaarassa menettää kokonaisen sukupolven

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 00:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Päivittäin yli 3 000 lasta on joutunut pakenemaan kodeistaan pian viisi vuotta kestäneen konfliktin aikana, kertoo Pelastakaa Lapset. 

Kansainvälinen Syyria-konferenssi järjestetään 4. helmikuuta. Pelastakaa Lapset vetoaa Lontoossa tapaaviin maailman johtajiin, jotta he toimisivat nopeasti estääkseen kadotetun sukupolven syntymisen Lähi-idässä. Syyriassa ja sitä ympäröivissä maissa on tällä hetkellä 5,8 miljoonaa pakolaisena ja maan sisäisenä pakolaisena elävää lasta.

Lapsilta on riistetty yksi heidän tärkeimmistä oikeuksistaan, oikeus koulutukseen. Kun ennen konfliktin puhkeamista lähes kaikki syyrialaiset lapset kävivät koulua, nyt Syyriassa ja sen naapurimaissa elää 2,8 miljoonaa syyrialaislasta, jotka eivät ole päässeet kouluun.

Pelastakaa Lapset vaatiikin Lontoossa tapaavia maailman johtajia:

  • Myöntämään opetussektorille 1,4 miljardia US dollaria lisärahaa. 

  • Takaamaan opetukseen pääsyn kaikille pakolaislapsille riippumatta heidän laillisesta asemastaan sekä heidän vanhemmilleen mahdollisuuden elannon hankkimiseen, jotta lapset voivat käydä koulua.

  • Ryhtymään toimiin, joilla konfliktin osapuolia painostetaan suojaamaan oppilaita, opettajia ja kouluja hyökkäyksiltä.

”Syyrian lapset ovat kärsineet jo lähes viisi vuotta. He eivät ainoastaan ole jääneet vaille koulutusta, vaan lapset ovat nähneet sodan kauhut, nälkää ja sairautta. Tässä konferenssissa on mahdollisuus saada aikaan merkittäviä parannuksia lasten elämään”, sanoo Suomen Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

”Viestimme maailman johtajille on yksinkertainen: seuraavan kouluvuoden alusta alkaen jokaisella syyrialaisella lapsella pitää olla mahdollisuus oppia. Emme voi vain katsoa vierestä kadotetun sukupolven syntymistä, kun lapset eivät pääse kouluun”.  

Pelastakaa Lapset työskentelee alueella Syyrian sisällä sekä Libanonissa, Jordaniassa, Irakissa ja Egyptissä. Konfliktin alusta lähtien olemme auttaneet yli kahta miljoonaa pakolaislasta antamalla heille ruokaa, vettä, suojaa, terveydenhoitoa ja koulutusta. Syyrian kriisi on Pelastakaa Lasten kaikkien aikojen suurin humanitaarinen operaatio.

Lisätietoja:

Eeva Johansson, tiedottaja, kansainväliset ohjelmat, Pelastakaa Lapset ry, eeva.johansson@pelastakaalapset.fi, 050 413 6586

Auta pakolaiskriisistä kärsiviä lapsia:

Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365 (20,11 € + pvm)

Tekstaa LAPSELLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)

Tee lahjoitus keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Lapset paossa)

Tee verkkolahjoitus http://www.pelastakaalapset.fi/tue-tyotamme/lahjoita/

(valitse lahjoituskohteeksi Pakolaiskriisistä kärsivät lapset) 

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs