Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Supersiskot tyttöjä auttamassa

Supersiskot

Supersiskot tyttöjä auttamassa

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 22:49
Julkaisija: Supersiskot

Elokuussa 2012 Maria Drockila otti yhteyttä Zonta International Piiri 20 ry:een ja ilmoitti haluavansa lahjoittaa järjestölle varat, jotka mahdollisesti saisi kerättyä MTV3:n Diili-hyväntekeväisyysohjelmassa. Hänen tavoitteenaan oli ennaltaehkäistä suomalaisten nuorten tyttöjen syrjäytymistä ja seksuaalista hyväksikäyttöä.

 

Zonta International on maailmanlaajuinen palvelujärjestö, jonka jäsenet lahjoittavat aikaansa ja myös rahaa naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen. Järjestö toimii yhdessä YK:n ja sen alajärjestöjen kanssa. Vuoden 2013 erityisteemana zontilla on naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen.

 

Zonta International Piiri 20 päätti huhtikuussa 2013 käynnistää Tyttö numero 2013 -projektin tyttöjen syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Projektin tavoitteena on tukea nuorten tyttöjen kasvua naiseksi ja vahvistaa tyttöjen uskoa itseensä ja omiin mahdollisuuksiinsa elämässä ja yhteiskunnassa sekä tyttöjen keskinäisen ymmärryksen ja yhteisöllisen välittämisen kulttuurin edistäminen. Projektin yhtenä tavoitteena on varoittaa tyttöihin kohdistuvasta henkisestä ja fyysisestä väkivallasta ja ohjata väkivaltaa kohdanneet avunhakijat ammattiauttajien luo. Syrjäytyminen voi aiheutua monesta syystä kuten esimerkiksi koulukiusaamisesta, syömishäiriöistä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai muunlaisen väkivallan kokemuksesta. Tukea tarvitaan myös sosiaalisessa mediassa.

 

Kohderyhmänä ovat Suomessa asuvat eri-ikäiset alle 18-vuotiaat tytöt. Projektin varoin kehitetään sponsorituen avulla tukisivustopalvelua, joka on tarkoitettu kaikkien tyttöjen saavutettavaksi ja käytettäväksi. 

 

Sivustolla tyttöjen on mahdollisuus saada yhteys auttavaan nettitukihenkilöön. Hänellä on tehtävään soveltuva sosiaalialan koulutus ja vähintään kymmenen vuoden työkokemus lastensuojelu- ja perhetyöstä. Hän raportoi nettitukityöstä Zonta-järjestön kokoamalle ohjausryhmälle.  Siinä ovat asiantuntijoina edustajat Suomen mielenterveysseurasta, Syömishäiriöliitosta, Ensi- ja turvakotien liitosta sekä Tyttöjen talosta. Nettitukihenkilön apu tuotetaan ostopalveluna.

 

Diili-ohjelman finaalissa Maria Drockila suunnitteli kampanjan tavoitteena ennaltaehkäistä suomalaisten nuorten tyttöjen syrjäytymistä. Diilin voittokampanja sai nimekseen Supersiskot. Se päätettiin ottaa Zonta International Piiri 20:nprojektin kampanjanimeksi. Ohjelman aikana tuotettu kampanja-aineisto siirtyi Zonta International Piiri 20:n hallintaan Diilin päätyttyä. Maria Drockila on sitoutunut vapaaehtoisena toimimaan kampanjan ja projektin tukena sen siirtyessä Zonta International Piiri 20:lle. Arvostamme kovasti sitä, että hän on sitoutunut auttamaan kampanjassa ja projektissa myös jatkossa.

Supersiskot-kampanjan puhelinlahjoitusvaroista 90 % ja tekstiviestilahjoituksista 82 % menee tukihenkilöpalvelun tuottamiseen. Erotus on operaattorien osuutta. Keräystarkoitukseen jäävä osuus on korkea, koska järjestöllä ei ole omia tiloja eikä palkattua henkilökuntaa. Koko hallinto ja kaikki palvelut hoidetaan vapaaehtoistyönä lukuun ottamatta ostopalveluna hankittavaa nettitukea tytöille. Nettituki on toiminut nyt viikon, ja apua on kysytty koko ajan. Supersiskot ovat suomalaisten tyttöjen apuna.

 

Marja Koivula, Governor

Zonta International Piiri 20, Suomi ja Viro

 

 

Lisätietoja:

Marja Koivula, puh. 040 578 1972,  governor@zonta20.org

Maria Drockila, puh. 040 500 5323, maria@mariadrockila.fi

www.supersiskot.fi

www.zonta.fi

www.zonta.org

Zonta International on vuonna 1919 perustettu maailmanlaajuinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton naisten palvelujärjestö. Suomessa jäseniä on noin 1700. Järjestön tavoitteena on edistää naisten ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa, parantaa naisten ja tyttöjen koulutusta, terveydenhuoltoa ja taloudellista asemaa sekä vaikuttaa asenteisiin ja lainsäädäntöön. Y-tunnus 2018616-4. Zonta International Piiri 20 toimii Supersiskot–kampanjan vastuullisena toteuttajana.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs