Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Suomen World Vision: — Syyrian pakolaisten hätä on kärjistynyt. Apua tarvitaan kiireesti lisää.

Suomen World Vision

Suomen World Vision: — Syyrian pakolaisten hätä on kärjistynyt. Apua tarvitaan kiireesti lisää.

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 17:15
Julkaisija: Suomen World Vision

Suomen World Vision on käynnistänyt uuden katastrofikeräyksen auttaakseen Syyrian ja Irakin konflikteja pakenevia lapsia ja perheitä. Hädässä oleville toimitetaan muun muassa ruokaa, puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita ja huopia Syyriassa ja sen lähialueilla. Keskitymme työssämme myös lasten suojeluun ja rakentamaan lapsille turvallisia leikki- ja oppimistiloja.

World Vision on toiminut Syyrian ja Irakin alueella jo vuodesta 2011, joten tilanteen kärjistyminen ei tullut yllätyksenä.

— Sen sijaan mittakaava yllätti meidät kaikki täysin. Vuodesta 2011 noin 11,6 miljoonaa syyrialaista, puolet maan väestöstä, on joutunut jättämään kotinsa. Heistä 4 miljoonaa on paennut ulkomaille, loput ovat maan sisäisiä pakolaisia, Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Antturi sanoo.

Tilanne koskettaa erityisesti lapsia. Yli 6,5 miljoonaa syyrialaislasta on joutunut jättämään kotinsa. Humanitaarista apua tarvitsee 7,5 miljoonaa lasta.

— Nyt mitataan suomalaisuuden syvin olemus. Muistammeko me, mistä ponnistamme? Esimerkiksi Ruotsi otti aikoinaan 70 000 suomalaista sotalasta ja he ovat toivottaneet myös tämänhetkiset pakolaiset tervetulleiksi. Nyt on myös suomalaisten vuoro auttaa, Tiina Antturi sanoo.

Antturi painottaa, että apua kannattaa antaa paikan päällä, siellä, missä hätä on suurin. World Visionin pitkäjänteisen työn ansiosta auttamiskanavat ovat jo valmiina konfliktialueella.

— World Visionin apu Syyrian kriisissä on tavoittanut jo lähes 1,8 miljoonaa ihmistä. He ovat alueen kaikkien haavoittuvimpia perheitä ja lapsia. He ovat saaneet suojaa, puhdasta vettä ja ruokaa. Sen lisäksi lapsia on autettu käsittelemään myös syntyneitä traumoja. Tutkimustemme mukaan jopa 86 prosenttia pakolaislapsista on kokenut matkallaan väkivaltaa.

 

Apua Syyrian ja Irakin pakolaisille:
Suomen World Visionin keräystili: FI3280001570768136, viite 249544
Verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu
Tekstiviesti AUTAN numeroon 16499 (10 euroa)


Lisätietoja:

Tiina Antturi, toiminnanjohtaja, tiina.antturi@worldvision.fi, puh. 040 585 3147

Leena Filpus, toimittaja, leena.filpus@worldvision.fi, puh. 040 531 6552

 

 

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. Suomen World Vision on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö, ja suomalaisten rahoittamia hankkeita on kuudessa maassa:  Keniassa, Ugandassa, Perussa, Kolumbiassa, Intiassa ja Sri Lankassa. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs