Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Suomen Luonnonsuojelun Säätiö jakoi tuplapotin luonnolle

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen Luonnonsuojelun Säätiö jakoi tuplapotin luonnolle

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 07:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen Luonnonsuojelun Säätiön hallitus on jakanut tämänvuotisia apurahoja 24 hankkeelle yhteensä 61.250 euroa. Määrä on lähes kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Kasvaneen tuen mahdollistivat viime vuonna 50 vuotta täyttäneen säätiön saamat lisääntyneet lahjoitukset.

Tuen pääpaino oli edellisten vuosien tapaan Itämeren ja sen valuma-alueen suojelun edistämisessä. Myös metsät, suot ja uhanalaiset lajit saivat tuntuvaa tukea.

Suurimmat yksittäiset 12.500 euron työskentelyapurahat myönnettiin Rafael Kuusakosken muistorahastosta FM Camilla Ekbladille ja FM Riitta Ryömälle. Ekblad tutkii merikotkan saalistusekologiaa ja Ryömä metsien ennallistamishakkuiden ja –kulotusten monimuotoisuusvaikutuksia.

Lisäksi säätiö tuki esimerkiksi saimaannorpan genetiikan tutkimusta ja ympäristörikosten vastaista toimintaa. Apurahahakemuksia vastaanotettiin 80, ja niiden yhteissumma oli 291.534 euroa. Tarkempi luettelo apurahan saajista sekä kuvaukset hankkeista löytyvät säätiön verkkosivuilta www.luonnonsuojelunsaatio.fi.

Vuonna 1962 Suomen luonnonsuojeluliiton toimesta perustettu säätiö tukee sääntöjensä mukaisesti luonnon- ja ympäristönsuojelua Suomessa ja edistää alan tutkimustyötä. Se jakaa vuosittain sille lahjoitettujen varojen tuotolla ja saamillaan lahjoituksilla apurahoja luonnon- ja ympäristönsuojelua edistävään tieteelliseen, taiteelliseen ja kirjalliseen työhön, koulutukseen sekä kansalaisjärjestöjen toimintaan.

Suomen Luonnonsuojelun Säätiön toimintaa voi tukea lahjoituksin (pankkitili: FI32 1031 5001 6305 32).

 

Lisätiedot:

http//www.luonnonsuojelunsaatio.fi (luettelo kaikista myönnetyistä apurahoista)

puheenjohtaja Timo Helle, 040 160 9906, timo.helle@metla.fi
asiamies Tarja Ketola, 040 527 5212, tarja.ketola@sll.fi

 

--
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-050-564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs