Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Suomen Ladun talvilomavinkit – näin toteutat oman talviseikkailun lähiluonnossa!

Suomen Latu

Suomen Ladun talvilomavinkit – näin toteutat oman talviseikkailun lähiluonnossa!

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2015 klo 13:27
Julkaisija: Suomen Latu

Lisääntynyt valon määrä houkuttaa koko perheen ulos liikkumaan hiihtolomaviikoilla. Yhteinen reippailu lähiluonnossa on helppo toteuttaa, ja talvisen retken sisältönä voi olla yksinkertaisimmillaan vaikkapa kävelylenkki ja evästely. Olosuhteiden salliessa voi tehdä hiihtoretken tai lähteä porukalla luistelemaan. Hyvä tapa innostaa lapsia liikkeelle on ottaa toimintaan mukaan heille tuttuja ja mieleisiä elementtejä, kuten satuhahmoja. Kokosimme tähän vinkkejä lähiluonnossa helposti järjestettäviin leikkeihin Angry Birds -teemalla.

Tänä talvena Suomen Latu kutsuu koko perheen mukaan talviseikkailuun lintujen ja possujen kanssa. Angry Birds Go Snow -tapahtumissa Suomen Latu Kiilopäällä kokeillaan eri lajeja ja liikutaan monipuolisesti talviseikkailuradan tehtävien parissa 17.2., 19.2., 22.2., 26.2. ja 5.3. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Näin järjestät oman Angry Birds -talviseikkailun lähiluonnossa:

• Tutustu lumenveisto-ohjeeseen ja veistä lumesta upeita patsaita

• ”Ampumahiihto”:

Huom! Voit liikkua hiihtäen, kävellen, juosten tai lumikengillä.

Merkkaa maastoon lähtö/maalipaikka ja heittopaikka. Asettele ”possuja” maalitauluiksi sopivan matkan (2–10m, osallistujien taidoista riippuen) päähän heittopaikasta. Koita tiputtaa possut alustoiltaan heittämällä niitä ”linnuilla”. Hae linnut, nosta pudonneet possut ja palaa lähtö/maalipaikalle. Mikäli kaikki possut eivät pudonneet, kierrä ennen maaliin tuloa etukäteen määritelty ”sakkokierros” niin monta kertaa kuin possuja jäi tiputtamatta. Possuina ja lintuina voi käyttää esimerkiksi pehmoleluja, palloja, keiloja ja hernepusseja. Halutessasi voit ottaa kierrosaikoja ja yrittää parantaa omaa ennätystäsi.

• ”Ilmo-hippa”:

Ilmo on lintu, joka ärsyyntyessään voi imaista itsensä täyteen ilmaa ja näin pullistua suureksi.

Valitaan hippa, muut osallistujat ovat Ilmoja. Sovitaan leikkialue, jonka sisällä pysyen hippa yrittää koskettaa Ilmoja. Osumasta Ilmo pullistuu suureksi eli levittää kätensä ja jalkansa ja jää paikoilleen. Ilmon voi pelastaa tarttumalla tätä kädestä ja pumppaamalla ylös-alas muutaman kerran niin että Ilmo tyhjenee. Peli loppuu kun hippa on saanut kaikki Ilmot pulleiksi, tai kun halutaan vaihtaa hippaa.

• ”Pudota possu”:

Rakenna lumesta koroke tai käytä esimerkiksi jakkaraa. Toinen pelaajista menee korokkeelle seisomaan ”possuksi”. Toinen pelaaja heittää possua pehmeillä lumipalloilla vartalon alueelle sopivan matkan päässä olevalta heittopaikalta. Possu yrittää väistää palloja pysyen korokkeella. Heittäjä saa pisteen osumasta tai possun tiputtamisesta. Viiden pallon jälkeen vaihdetaan osia. Peliä jatketaan kunnes jompikumpi saa kokoon 10 pistettä. Huom! Suojaa silmät laskettelulaseilla tai vastaavilla.

Lisätietoja:

Juhani Lehto, Angry Birds Go Snow -tapahtumat
040 162 5962
juhani.lehto@suomenlatu.fi

Tiia Eskelinen, lastentoiminnan koordinaattori
044 722 6305
tiia.eskelinen@suomenlatu.fi

Liitetiedostot

Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 78 000 jäsentä 216 yhdistyksessä. 

www.suomenlatu.fi
www.facebook.com/suomenlatu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs