Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Stöd för föräldrar är också stöd för barnen

HelsinkiMissio

Stöd för föräldrar är också stöd för barnen

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.09.2016 kl. 09:00
Utgivare: HelsinkiMissio

– Att stöda föräldrar till barn och ungdomar som mår dåligt är viktigt. Föräldrarna känner sig ofta väldigt hjälplösa och ensamma i den situationen" säger Jonna Winberg, krisarbetare vid HelsingforsMission.

Krisjouren för unga vid HelsingforsMission startar för andra hösten i rad en stödgrupp för föräldrar som är oroliga för sitt barns välmående och som känner att de kunde få stöd av att möta andra i samma situation. I gruppen får deltagarna möjlighet att reflektera kring sina erfarenheter och föra dialog under ledning av krisarbetare Jonna Winberg, som i sitt dagliga arbete vid Krisjouren för unga ger samtalsstöd åt ungdomar i kris.

Enligt Winberg är illamående inom familjen aldrig en enpersonssak, utan något som påverkar varje familjemedlem på olika sätt. Därför är det väldigt viktigt att också föräldrarna får stöd och utrymme att behandla sina känslor.

Allt som behandlas under träffarna är konfidentiellt. Den första gruppen, som ordnades i fjol, var en positiv upplevelse för föräldrarna.

 – Gruppen erbjöd ett fint tillfälle att säga högt saker jag inte riktigt hade pratat med någon om – att ge uttryck för rädslor och osäkerheter i ett sällskap där ingen dömer, utan alla har egna erfarenheter av liknande svåra situationer, säger en gruppdeltagare.

Gruppen träffas sex gånger på HelsingforsMission. Föräldrarna är välkomna att delta som par eller ensamma. Träffarna ordnas på onsdagar kl. 16-17:30 följande datum: 2.11, 9.11,16.11, 30.11, 7.12 och 14.12. Anmäl dig till gruppen senast 3.10. Gruppledaren kontaktar deltagarna för ett individuellt samtal före den första träffen.

Krisarbetare Jonna Winberg svarar på frågor och ger intervjuer.

Jonna Winberg, 045 341 7552, jonna.winberg@helsinkimissio.fi

HelsingforsMission är en organisation inom socialsektorn som arbetar med seniorer, ungdomar, barnfamiljer och specialgrupper. Vi utmanar alla finländare att arbeta för de bortglömda i samhället - mot ensamheten. Vår organisation har cirka 100 anställda och över 800 aktiva volontärer. Verksamheten finansieras av privata givare, företag, stiftelser, Helsingfors stad samt Penningautomatföreningen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs