Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Stockmann utmanar sina kunder att sprida julglädje i Hope-barnfamiljer

Stockmann Oyj Abp

Stockmann utmanar sina kunder att sprida julglädje i Hope-barnfamiljer

Pressmeddelande.
Publicerad: 30.10.2015 kl. 09:00
Utgivare: Stockmann Oyj Abp

I jul vill Stockmann och välgörenhetsorganisationen Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry sprida julglädje i finländska mindre bemedlade barnfamiljer och familjer som drabbats av en kris. Samarbetet inleds fredagen den 30 oktober genom en kampanj i sociala medier. Målet är att under julen hjälpa tusentals Hope-familjer genom donationer i form av konkreta julklappar som de önskat och möjlighet till rekreation. I Hope-samarbetet deltar alla Stockmannvaruhus i Finland.

”Vi är entusiastiska och glada över samarbetet med Stockmann, som snart inleds. Med frivilliga krafter arbetar vi tillsammans inom Hope för det gemensamma bästa. Tack vare samarbetet med Stockmann får vi ytterligare resurser och vårt arbete får större synlighet. Och det viktigaste av allt – vi får möjlighet att hjälpa fler sämre bemedlade familjer, ”berättar Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:s verksamhetsledare Eveliina Hostila.

”Vi utmanar alla att komma med och sprida julglädje och hjälpa barnfamiljer som behöver en handräckning. Du kan delta i välgörenhetssamarbetet på många sätt, om du känner att det är något som ligger dig nära om hjärtat. Via Stockmann kan du donera en gammal leksak i gott skick till välgörande ändamål eller köpa önskeklappar eller upplevelser till Hope-familjer”, berättar Concept manager Johanna Wallden som ansvarar för Stockmanns julkoncept och Hope-samarbetet.

En gammal leksak blir en ny skatt för någon annan

Den 20–22 november ordnar Stockmann och Hope ett evenemang i Stockmanns alla varuhus i Finland, där man kan donera en gammal leksak i gott skick till välgörande ändamål och bekanta sig med Hopes verksamhet och Hope-familjernas julklappsönskemål. Matkahuolto deltar i veckoslutsevenemanget genom sina avdelningar och som logistikpartner. Närmare information om evenemanget och anvisningar finns på adressen stockmann.com/tapahtumat.

Önskeklappar gläder Hope-familjerna

Stockmanns kunder kan glädja Hope ry:s barnfamiljer med önskeklappar. Den 20 november publicerar Hope ry och Stockmann i Stockmanns varuhus och på Stockmanns Facebook-sidor en lista över önskeklappar som barn och unga själva har valt ut. I varuhusen kan du donera en önskeklapp till en Hope-familj. Samtidigt kan du på ett paketkort lämna en egen personlig hälsning till barnet eller ungdomen. När du köper en önskeklapp ger Stockmann 20 procent i rabatt och packar också in klappen. Tillsammans med Matkahuolto ansvarar Hope för att klapparna kommer fram till de rätta familjerna före julafton.

Närmare information:
Hope: Eveliina Hostila, verksamhetsledare, tfn 040 931 0114
Stockmann: Pirjo Hästbacka, Concept manager, PR & Events, tfn (09) 121 7105
Bilder: www.flickr.com/photos/stockmanngroup

Stockmann är ett finländskt börsbolag inom detaljhandeln som grundades år 1862. Vårt bolag har förbundit sig till en ansvarsfull affärsverksamhet och hållbar utveckling. Detta engagemang är en del av Stockmanns värden och ingår i vårt dagliga arbete. Stockmann tar sitt samhällsansvar bland annat genom att samarbeta med olika välgörenhetsorganisationer.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry är en finländsk välgörenhetsorganisation som verkar med frivilliga krafter och delar ut donationer i form av konkreta gåvor till mindre bemedlade familjer och familjer som har drabbats av en kris. Hope hjälper också barn och ungdomar med deras fritidsintressen och ger dem möjlighet att vara med om olika upplevelser på sin fritid.

#stockmann #hopery

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs