Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Starkare självkänsla på svenska

HelsinkiMissio

Starkare självkänsla på svenska

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.08.2016 kl. 09:00
Utgivare: HelsinkiMissio

Krisjouren för unga startar två nya svenskspråkiga grupper i höst: en grupp för ungdomar som upplever svårigheter i sociala situationer och en grupp för personer med ett krångligt förhållande till ätande eller motion. Krisjouren för unga erbjuder också individuellt samtalsstöd för ungdomar som behöver prata med en trygg vuxen.

Många av dem som söker sig till Krisjouren för unga tampas med någon form av svårigheter i sociala situationer. Det kan handla om blygsel eller rädsla för att ta plats, utmaningar med att få vänner eller ångest i folkmassor. Problemen bottnar ofta i dåligt självförtroende eller dålig självkänsla; ibland båda.

I självbildsgruppen får den unga personen hjälp med att reda ut begreppen och lära känna sig själv. Hurdan är din självbild? Har du dålig självkänsla? Ungdomarna lär sig se sig själva med nya ögon och får konkreta verktyg för stärka sitt självförtroende. Målet med gruppen är att deltagarna ska kunna känna sig trygga i sociala situationer.

Självbildsgruppen riktar sig till 17-24 åriga ungdomar från hela Svenskfinland. Gruppen startar onsdagen 5.9.2016.

Ätstörningsgruppen svarar på befintligt behov

Det har länge varit svårt för ungdomar med ätstörningar att få stöd på svenska. Därför startar  Krisjouren för unga i samarbete med Ätstörningscentrum en ny ätstörningsgrupp i höst. Stödgruppen riktar sig till personer som upplever att ätande eller motion är ett problem som begränsar vardagen.

Gruppen leds av två erfarenhetsexperter,  Rosa Hietikko och Amanda Mannström. De som anmäler sig till stödgruppen kan också få tid för individuella samtal hos en krisarbetare vid Krisjouren för unga.

Stödgruppen för personer med ätstörningar riktar sig till unga vuxna över 18 år från hela Svenskfinland. Första träffen är tisdagen 6.9.2016. Du kan delta anonymt.

Båda grupperna träffas vid Krisjouren för unga, Albertsgatan 33. Anmälningar och frågor kring grupperna tas emot på adressen krisjouren@helsinkimissio.fi .

 För eventuella frågor eller intervjuer, kontakta Robert Nilsson eller Lina Kaivos.

Robert Nilsson, teamledare, 044 703 6879, robert.nilsson@helsinkimissio.fi

Lina Kaivos, ansvarig för utveckling av gruppverksamhet, 045 341 0576, lina.kaivos@helsinkimissio.fi

HelsingforsMission är en organisation inom socialsektorn som arbetar med seniorer, ungdomar, barnfamiljer och specialgrupper. Vi utmanar alla finländare att arbeta för de bortglömda i samhället - mot ensamheten. Vår organisation har cirka 100 anställda och över 800 aktiva volontärer. Verksamheten finansieras av privata givare, företag, stiftelser, Helsingfors stad samt Penningautomatföreningen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs