Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Sotiemme veteraanit kaipaavat apua kummien etsintään

Lahden kaupunki

Sotiemme veteraanit kaipaavat apua kummien etsintään

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 12:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin veteraanineuvottelukunta vuoden 2016 ensimmäisessä kokouksessaan käsitteli asiaa ”tukijäsenistä tai muista vapaaehtoisista sotiemme veteraanien kummeja”.

Veteraanit, joita Lahden kaupungissa asuu vielä kotona noin 390, ovat jo lähes kaikki yli 90 – vuotiaita. Lahden kaupungissa tarjotaan paljon hyviä avopalveluita ja etuja veteraaneille, mutta ongelmana on, etteivät palvelut aina kohtaa veteraaneja.

Vaikka palveluista kerrotaan, veteraanit saattavat unohtaa tarjotun avun tai palvelun, ovat monesti huonokuntoisia lähtemään avun tai palvelujen etsintään ja mikä pahinta, veteraanit ovat usein myös yksinäisiä.

Neuvottelukunta haluaa herätellä järjestöjen tukijäseniä ja kaikkia vapaaehtoistyössä toimivia ryhtymään sotiemme veteraanien kummeiksi. Ennen kuin toimintaa päästään aloittelemaan, haussa on henkilö tai henkilöitä, jotka ottavat harteilleen työn koordinointivastuun. Näiden henkilöiden etsintään Lahden kaupungissa asuvat sotiemme veteraanit kaipaavat median apua.

Veteraanineuvottelukunta pyytää media aikaa aiheeseen liittyen, lehtijuttua tai radiohaastattelua, jossa neuvottelukunnan puheenjohtaja ja sosiaalineuvos Erkki Hokkanen voisivat kertoa tästä vastuuhenkilön etsinnästä ja kummitoiminnan aloittamisesta.

Kaveria ei jätetä, vanhanakaan

Liitteenä sosiaalineuvos Erkki Hokkasen veteraaniasiain neuvottelukunnan kokouksessa esittelemästä aineisto.

Lisätietoja

Veteraaniasiain neuvottelukunnan pj Jaakko Heikinheimo, p. 050 049 0847
Sosiaalineuvos Erkki Hokkanen, erkki.o.hokkanen@gmail.com
Sihteeri Tiina Häyrinen, p. 040 183 4334, tiina.hayrinen@lahti.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs