Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » SOS-lapsikyläjärjestö auttaa yksin jääneitä pakolaislapsia Euroopassa

SOS-Lapsikylä

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa yksin jääneitä pakolaislapsia Euroopassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 16:21
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

Tuhannet lapset ovat paenneet Lähi-idästä ja Afrikasta turvan toivossa Eurooppaan. Monet heistä ovat matkassa yksin ilman vanhempiaan ja tästä johtuen erityisen haavoittuvassa asemassa. SOS-lapsikyläjärjestö työskentelee tiiviisti auttaakseen lähtömaasta riippumatta niitä lapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa tai joutuneet heistä eroon pakomatkalla.

On arvioitu, että puolet Eurooppaan tulleista pakolaisista on lapsia. Monet heistä ovat pikkulapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa matkan aikana. Nämä lapset ovat valtavassa vaarassa joutua hyväksikäytön uhreiksi. SOS-lapsikylillä on ainutlaatuinen mahdollisuus antaa kodinomaista turvaa ja auttaa näitä lapsia paikan päällä.

SOS-lapsikyläjärjestöillä on pitkäaikaista toimintaa useissa niistä maista, joihin suurimmat pakolaisvirrat suuntautuvat. Italiassa, Itävallassa, Kreikassa, Serbiassa, Makedoniassa ja Saksassa on käynnistetty avustustoimia turvaa tarvitsevien pakolaislasten suojelemiseksi. SOS-lapsikylät voivat majoittaa lapsia ja tarjota heille kodin lyhyeksi tai pidemmäksikin aikaa. Tavoitteena on pyrkiä löytämään lapsen omat vanhemmat tai muita sukulaisia, mutta mikäli tämä ei ole mahdollista, yksin jäänyt lapsi voi saada pysyvän kodin SOS-lapsikylästä.

Lahjoituksen SOS-lapsikyläsäätiön hätäapukeräykseen voi tehdä seuraavilla tiedoilla:

https://www.sos-lapsikyla.fi/pakolaiskriisi/

Tilinumero: SOS-lapsikyläsäätiö, Nordea FI27 2386 1800 0100 66, viite: 2105

Soittamalla numeroon 0600 04235 (20 € + pvm)

Lähettämällä tekstiviestin SOS numeroon 16499 (10 €)

Lisätietoja:

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

Kei Heikkilä
varainhankintapäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 040 747 7830
kei.heikkila@sos-lapsikyla.fi

 

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs