Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » SOS-lapsikyläjärjestö auttaa lapsia ja perheitä Filippiinien tuhoalueilla

SOS-Lapsikylä

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa lapsia ja perheitä Filippiinien tuhoalueilla

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2013 klo 16:27
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

Kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön hätäaputiimi auttaa parhaillaan lapsia ja perheitä Filippiineillä taifuuni Haiyanin tuhoalueilla. Kaikki SOS-lapsikylien asukkaat ovat kunnossa, mutta huoli on kova perheiden tukemisen ohjelman piirissä olleiden perheiden selviämisestä.

Arviolta ainakin puoli miljoonaa filippiiniläistä on menettänyt kotinsa. SOS-lapsikyläjärjestön hätäaputiimin suurimpana huolenaiheena ovat lapset, jotka ovat joutuneet eroon perheistään. Filippiinien SOS-lapsikyläjärjestön katastrofiapu Kaakkois-Aasian vuoden 2004 tsunamin jälkeen pelasti satoja perheitä kärsimykseltä. Tämänhetkisten tietojen mukaan noin 4,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee apua taifuunin tuhoalueella.

Taclobanin 220 000 asukkaan kaupunki Leyten maakunnassa on yksi pahimmin tuhoutuneista alueista. Viime päivien aikana hätäaputiimimme on tarjonnut ruokaa ja suojaa Taclobanissa sekä muilla tuhoalueilla. Työntekijämme ympäri maata organisoivat resursseja, jotta apua voidaan jakaa taifuunin runtelemissa yhteisöissä yhdentoista sosiaalikeskuksemme ja kahdeksan SOS-lapsikylän kautta. Suurin pula on ruoasta, vedestä, vaatteista, lääkkeistä ja huovista.

”Rakennukset, myös SOS-lapsikylän alueella, ovat kärsineet valtavia tuhoja. Myrskyn seurauksena veden pinta nousi noin 4,5 metriä ja tämä aiheutti pahoja tulvia kaupungin alueella”, Taclobanin SOS-lapsikylän johtaja Oscar Garol kertoo. ”Kylämme 150 lasta pelastautui lapsikylä-äitiensä ja muiden työntekijöiden kanssa lapsikylän kotien katoille, mutta ympäröivä alue on pahoin tuhoutunut. Mutaa on joka paikassa. Tunnistamattomia ruumiita on siellä täällä”, Garol jatkaa. Taclobanin SOS-lapsikylän asukkaat evakuoitiin Calbayogin SOS-lapsikylään. Suuri huoli Taclobanin kaupungissa on niistä 110 perheestä, joita on autettu SOS-lapsikylän perheiden tukemisen ohjelman avulla. Ne, jotka ovat selviytyneet taifuunin tuhoista, tarvitsevat vettä, ruokaa ja suojaa heti.

SOS-lapsikyläjärjestö on toiminut Filippiineillä vuodesta 1967. Maassa on kahdeksan SOS-lapsikylää ja näiden lisäksi nuorisokoteja, lastentarhoja, kouluja, sosiaalikeskuksia ja ammattikoulutuskeskuksia, joiden kautta apua voidaan kanavoida.

Suomen SOS-lapsikyläsäätiö lahjoittaa 30 000 euroa Filippiinien katastrofin uhrien auttamiseksi.

Filippiiniläiset lapset tarvitsevat ruokaa, vettä ja suojaa NYT!

Tekstiviesti- ja puhelinlahjoitukset:

Lahjoita 20€, soita numeroon 0600 0 4235 (20,11€ + pvm)
Lahjoita 10€, lähetä tekstiviesti SOS numeroon 16499 (10€)

Verkkolahjoitukset:

https://www.sos-lapsikyla.fi/ryhdy-kummiksi-filippiinilaiselle-lapselle/
https://www.sos-lapsikyla.fi/hata-apu-filippiinit/

Tilitiedot lahjoituksen tekemiseen:

Saaja: SOS-lapsikyläsäätiö
Tilinumero: FI27 2386 1800 0100 66
Viite: 2037

Lisätietoja:
Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

 

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 180 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 133 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs